Vodafone od června začal testovat na svých stránkách funkci jednoduché umělé inteligence. Chatbot TOBi umožňuje autorizovaným způsobem komunikovat se zákazníkem. Tímto se “červený operátor” s tímto projektem zařadil mezi průkopníky v oboru robotické komunikace se zákazníky.

Zákazníci od června mají možnost vyzkoušet komunikaci s chatbotem. Od začátku června již TOBi uskutečnil 75 tisíc konverzací a z toho 15 tisíc zákazníků úspěšně odbavil.

Cítíme se ve Vodafonu průkopníky a chceme využívat různé moderní technologie a testovat je spolu se zákazníky. Proto jsme zvolili pro pilotní projekt chatbota právě komunikaci přímo se zákazníky v samoobsluze Můj Vodafone na webu i v mobilu,“ říká Anna Hoerová, viceprezidentka pro prodej a péči.

Velkou výhodou je že robot Vám bude neustále dostupný, jelikož bude fungovat 24/7.

“TOBi je jednoduchá umělá inteligence, která zvládá pochopení kontextu dialogu, a kdyby zákazník předem nevěděl, že komunikuje s chatbotem, možná by to někdy ani nepoznal,” dodává.

TOBi zvládá kognitivní schopnosti, schopnost rozpoznání psaného textu v českém jazyce, komunikuje plynulým způsobem, kdyby jste nevěděli že píšete s robotem ani by Vám to ani nepoznali.A to vše bez přímého zásahu člověka umí reagovat na vstupní otázky. Dá se tak očekávat, že postupem času živí zaměstnanci z technické podpory zmizí a zůstanou jen odborníci, na které bude přepojovat chatbot.

Předchozí článekTurnaj ve videohrách se proměnil v masakr…
Další článekParanormální jevy

Leave a Reply