Možná už jste si všimli, že všude na internetu jsou k vidění tanečnící s rakví. Je to trend a tvoří se s nimi různá videu (meme).
Tradice vnášení štěstí na pohřby spočívá nyní v přinášení štěstí milionům domácností doma v karanténě.
Ale víte vlastně, kde se tento trend vzal a vlastně jsou vám jasné všechny informace? Dnes bych je zde ráda napsala a společně s vámi si uvědomila pár faktů o této taneční skupině 🙂

Základní informace
Dancing Pallbearers ( v překladu Tančíčí nositelé) nebo také Dancing Coffin a Coffin Dance jsou skupina tanečníků (palbearerů), kteří sídlí v pobřežním městě Prampram v regionu Greater  Accra v jižní Ghaně.
Jejich vystoupení jsou známé napříč zemí, ale hlavně i mezinárodně.
Místně jsou označováni jako Nana Otafrija Pallbearing and Waiting Service nebo Dada awu.

Původ
Taneční nositelé (Dancing Pallbearers) jsou vedeni Benjaminem Aidooem, který založil skupinu jako pravidelnou službu nositelů. Později měl nápad přidat choreografii k jejich palbující práci. Za tanec s rakví jsou účtovány další poplatky.
Dancing Pallbearers se poprvé ukázali v roce 2017, kdy byli uvedeni ve zprávě BBC News.
Jejich záměrem bylo zvýšit na pohřbech náladu okouzlujícími tanci s rakví  a rodiny v Ghaně stále více platí za tyto služby, aby poslali své blízké stylově

Jejich popularita
V dubnu roku 2020 se skupina stala předmětem temně komediálního internetového memu neboli internem se šířící černý humor prostřednictvím videa nebo fotky= meme.
Když byla videa na YouTube, kdy mnoho osob trpěli různými neštěstími následoval klip pallbearerů tančících s rakví- s obětí z klipu před tím.
Tato videa byli a jsou hojně nahrávána na sítě YouTube a TikTok nebo na všechny možné sociální sítě.
Klipy jsou spojeny buď s písní “Astronomia” od ruského hudebního umělce Tony Igyho a remixovány nizozemským duem Vicetone nebo “Víte, že půjdu”=”You Know I’ll Go Get” od DJ Haning a Rizky Ayuba (remixovaná verze Enrique Iglesia píseň “konečně našel vás”= “Finally Found You”).
Mnoho použití tohoto meme bylo i k aktuální situaci s pandemií COVID-19, která probíhá, když se meme stává populárním.

V Brazílii byl do ulic přiveden meme na sociální média, protože byl zobrazen na Billboard s obrázkem tanečníků s rakví s titulkem „zůstaňte doma nebo tancujte s námi“.
https://www.youtube.com/watch?v=y_lYoENIffI

Předchozí článekVše, co je potřeba o plísni v bytě vědět, a jak se jí zbavit?
Další článekHotel Lions Nesuchyně

Leave a Reply