Zdravím vás, před pár dny jsme si s dcerou pořídily koťátko. Tento malinký chlupatý tvoreček nás překvapil a ujistil nás, že se s ní rozhodně nudit nebudeme… 🙂

Člověk si už velmi dávno oblíbil kočku. Není tedy překvapením, když zmíním informaci, že okolo roku 3000 př.n.l se kočka stala významnou součástí života v Egyptě. Kočky si získaly lidé hlavně tím, že redukovaly hlodavce okolo skladišť obilí a potravin. Dokladem této spolupráce jsou obrazy koček na stěnách , hrobkách, sošky koček a i jejich mumie.

Kočky jsou psychičtí terapeuti

Kočičky moc dobře vycítí jak se cítíme, stres, deprese nebo ztráta blízkého člověka, dokáže srazit na dno. Proto je dobré vlastnit kočku, která svým ,,vrněním,, a i svou přítomností (můžete se jí vypovídat, ona vás nebude soudit) velmi pomáhá.

Zdravé srdíčko

S druhou výhodou souvisí již zmíněný stres. Zejména kočky snižují úroveň stresu ( možná i proto, že nepotřebují tolik péče jako ostatní mazlíčci). Také snižují míru úzkosti ve vašem životě. Jedna obsáhlá studie ukázala, že po dobu 10let majitelé koček měli až o 30% menší pravděpodobnost srdečního infarktu, či mrtvice, nežli ostatní lidé.

Přátelství po čičínsku 🙂

Kočky umí být velmi dobrými společníky. Dost často vyhledávají kontakt a chtějí se mazlit. Je to sice zvíře neochočitelné a značně svéhlavé, ale člověk je tvor přizpůsobivý a dokáže z každé situace i zvířete nakonec vytěžit to nejlepší.

Zajímavost : Kočky si pamatují projevenou přízeň, a později tuto laskavost opětují.

Hry , improvizace = konec nudy

Kočky nevyžadují procházky ale fyzickou aktivitu si kompenzují formou her. Vlastně při této činnosti si uvědomíte kolik váš byt obsahuje kočičích hraček.

na závěr bych jen dodala :

Kočky mají svou hlavu, své pravidla které musíme respektovat.

Jak já jsem sama prohlásila a to jsem dost zásadová : Kotě může vše a my stím stejně nic neuděláme, proto nás tolik baví, a žádná kočka není povahově stejná. 🙂

Předchozí článekGenius loci
Další článekBezpečné cestování

Leave a Reply