Po dlouhé době jsem se odhodlala zase udělat své rodince tuto dobrůtku 🙂  A musím se pochlubit, že jsem se ani nestačila otočit a byly fuč 🙂

Tak se podělím o vyzkoušený recept 🙂

Ingredience : 

500 g polohrubé mouky

20 g droždí

20 g másla do těsta

2 lžičky cukru

1 žloutek

1/4 l mléka

1 lžičku soli

Povrch ozdobíme:

tvarohem

povidly

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě kynout. Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme rozkvedlaný kvásek, popřípadě ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu.
  2. Rozválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm, vykrajujeme kolečka (já vykrajuji skleničkou o průměru 6,5 cm) necháme je ještě asi 10 minut na stole kynout uděláme důlek (nejlepší je dno malého panáka) a pak je osmažíme na oleji po obou stranách při zavřené pokličce (já nepoužívám fritézu, ale smažím je v malém hrnci, do kterého naliji více oleje). A abych nezapoměla důlečkem je smažím nejdřív dolů. Smažíme pár minut dozlatova.

Dobrou chuť přeji 🙂

Předchozí článekVe 3:15 zemřeš aneb pohled skutečných ,,herců,,
Další článekŠtěně a vše kolem něj

Leave a Reply