Od kupy lidí jsem slyšela větu ve stylu “Aspoň,že ten pes nemluví”,ale je tomu opravdu tak a nebo se vám snaží něco říct aniž byste to nějak vnímali?? Stačí jen pozorovat chování vašeho psa a zbytek se dozvíte v tomto článku….

  • Oční kontakt

Pokud váš pes na vás kouká déle než je obvyklé, rozhodně nejde o nic špatného,snaží se vám dát najevo svou náklonnost.Podle vědců z Japonska zjistili,že vazba očního kontaktu čím déle trvá a hladina oxytocinu neboli hormonu lásky v krvi.Z toho plyne to,že jak dlouhoPes - přítel člověka - fotogalerie - Nedělej psí oči! na vás váš pes kouká,tím vás má radši.

  • Chce ležet s vámi vposteli

Tohle je prosté,chce být s vámi a cítit vaši přítomnost,váš pach a cítit ,že jste s ním.Nejde o to ,že postel je pohodlná. Lehne si vedle vás,ikdyž byste leželi někde jinde.Podle veterinářů,když s vámi pes leží v posteli není na tom nic škodlivého.

  • Dívá se na vás když odcházíte z domu

Tento krok je pro mne vždy nejhorší.Vidět to smutné kukuč když ráno odjíždím.Štěkot,okusování nábytku to vše jsou známky úzkosti,strachu a odloučení.Proto dovolte vašemu pejskovi aby vás vyprovázel pohledem a on pochopí ,že pravidelně odcházíte a zase se vracíte.

  • Nosí vám svoje hračky

Možná určitě vám je nosí kvůli tomu,že si chce hrát ,ale také vám je dává jako dárek.Jde o pozůstatky vlčích instinktů, ti nosí svým milovaným kus kořisti.Váš mazlíček vám nosí to,o čem si bude,že se vám to bude líbit. 🙂

  • Zvedá packu do vzduchu

Pokud pes zvedá packu do vzduchu a dívá se soustředěně do země.Nejspíše se chystá k lovu, a proto jděte raději stranou.

  • Když se “stáhne”

Stáhne uši dozadu a celý se schoulí.To znamená,že má strach.Pokud to dělá bez nějakého agresivní pes ze strachuzdroje nebezpečí,byl očividně dříve týraný.

  • Okusování a žvýkání nábytku

V tomto případě cítí pejsek úzkost a nebo se také jednodušše nudí.Proto mu zkuste nakoupit nějaké hračky a věnovat mu více času.

  • Sedá vám na nohy

Je více možností proč toto dělá.Může jít o dominantního jedince a snaží se tímto prosadit.Nebo má strach z odloučení a tímto stylem se vás snaží udržet.A nebo máte doma žárlivce a chce takto okolí ukázat,že patříte jen jemu.

 

Předchozí článekTip na výlet:Výstava Titanic Brno
Další článekNa co do kina: Psí domov

Leave a Reply