V dnešní době, má každý chytré telefony s GPS a daty. To jde skvěle zkombinovat s méně zažívnou procházkou nebo výletem. Existují nejznámější aplikace, díky kterým spojíte realitu a herní prostředí ve vašem telefonu.

 

Pokemon GO 

První aplikací a hrou je Pokemon GO. Byla spuštěna v červenci 2016 ale ke stažení přes Google Play v Česku byla později. Takže nedočkavý hráči a vášnivci pokémonu si hru mohli stáhnout přes neoficiální stránky, později přes Google Play.

Chceš si chytit svého Pokemona? Stačí si stáhnout appku, mít GPS, data a hurá ven lovit. Doporučujeme mít při sobě power banku, protože hra vás pohltí a jen tak domu nepůjdete.

Objevíte ve hře, nová památková nebo zajímavá místa, u kterých jsou pokestopy, díky nim získáte pokebaly (na chycení pokemona). Vaši sbírku pokémonu můžete zlepšovat, krmit a prodávat. Získáte i vejce, které se otevřou pomocí našlapaných kilometrů. Můžete si na začátku hry vybrat, v jakém týmu chcete být. Vylepšené a silné pokemony, můžete dát se svým týmem i do tělocvičny a snažíte se jí udržet proti jiným týmům nebo naopak získat a porazit.

Vydavatelé :
Nintendo

Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo

 

Pěnožrouti

Druhá aplikace jsou Pěnožrouti, česká kopie Pokemon GO.

,, Pěnožrouti jsou malinkatí, roztomilí, ale nenasytní lumpové, které potkáš všude tam, kde se čepuje Kofola. Milují totiž její pěnu stejně jako ty a jakmile vidí plný krýgl, nemůžou se udržet. A že jich teda je! Na hradech, na horách, u vody i ve městě – jsou prostě všude! Polap je všechny dřív, než ti zbaští pěnu. Když budeš mít kapku štěstí, lapíš i ty nejvzácnější! Stáhni apku, mrkni do mapy a vyraz na čepovanou Kofolu, naskenuj logo na krýglu a bav se s Pěnožrouty celé léto.”(http://penozrouti cz)

Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.kofola.penozrouti

 

Geocaching

Třetí aplikací je Geocaching. Vznikl v USA 1. května 2000. Tato aplikace má rozdíl o proti předchozím aplikacím tím, že je jen pomůcka k najití reálného pokladu (schránky) a spočívá v použití GPS, při hledání skryté schránky (,,cache” = česky ,,keš” ). Počet aktivních keší v ČR od roku 2015 je přes 40 tisíc a za necelý rok 2018 je cca. 10000 nových keší.

Trochu sportu a turistiky, neuškodí nikomu. Vemte partu, hledejte různé typy a velikosti keší, na různých zajímavých místech, zalogujte se a hledejte dál. V aplikaci si můžete přečíst zajímavé i historické informace o daném místě. Ve větších schránkách si můžete vyměnit odznaky nebo poklady od jiných hráčů. Stačí mít sebou jen mobil, tužku, powerbanku a další věci podle terénu, umístěné kešky.

Aplikace c:geo je opensource klient pro Geocaching, plně vybavený a vždy připravený na další výpravu.

 

Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.groundspeak.geocaching.intro

https://play.google.com/store/apps/details?id=cgeo.geocaching

Předchozí článekKupte grafiku a dostanete hru zdarma
Další článekMicrosoft a jeho stream z podvodního datacentra
MicheleD
Jsem člověk, co už za tak krátkou dobu něco prožil a vyslechl. Z každých prožitků a informací si odnáším poznatky, ponaučení do budoucna, pro sebeuvědomění a pomoc druhým v nouzi.

Leave a Reply