Mezi těmi všemi negativními zprávami přišla pozitivní, vznikla nám nová sociální síť, která nyní zažívá obrovský rozmach. Momentálně se jedná o nejstahovanější aplikaci v rámci App Store. Koncept této aplikace je naprosto skvělý a myslím si, že i největší odpůrci sociálních sítí by se mnou po vyzkoušení mohli souhlasit. Proto bych Vám zde ráda popsala, o co se v této sociální síti jedná, jak funguje a dala nějaké informace o ní.

Co je to vlastně Clubhouse?

  • Clubhouse je sociální sítí, která je na světě již zhruba půl roku
  • Pozornosti se ji však začalo dostávat právě teprve před nedávnem
  • Podle dostupných informací měla být aplikace Clubhouse určena především pro tzv. „smetánku“ – v aplikaci si měli informace a zkušenosti předávat pouze významní lidé
  • Tato sociální síť funguje pouze na principu sdílení mluveného slova v rámci konkrétních místností
  • To vlastně znamená, že se uživatelé připojují do místností s určitou tematikou, která je zajímá, a poté zde komunikují
  • Všichni, kteří se v místnosti nachází, jsou poté rozdělení do dvou skupin – jedná se o publikum a „řečníky“. Ve skupině publika se nachází uživatelé, kteří mohou pouze poslouchat, mohou se však přihlásit o slovo a moderátoři je mohou přesunout právě k řečníkům, kteří se mohou kdykoliv zapojit do konverzace.

A jak funguje?
Je to celkem jednoduché.. Novou místnost může založit kdokoliv z uživatelů. Stačí na domovské obrazovce klepnout na Start a room, kde si poté zvolíte typ místnosti, společně s tématy, o kterých v ní chcete mluvit. Po vytvoření místnosti do ní můžete uživatele pozvat, popřípadě se jim místnost může zobrazit na hlavní stránce podle jejich zájmů. Po připojení nemusíte žádným způsobem nic vyplňovat, ani se nějakým způsobem prokazovat – ihned se ocitnete uprostřed konverzace. Dobrou zprávou je, že Clubhouse běží i na pozadí. To znamená, že se můžete při poslechu přesunout do jiné aplikace, anebo můžete zařízení zamknout a poslouchat třeba ve sluchátkách. Veškeré místnosti, které se v Clubhouse vytvoří, jsou pouze dočasné – pokud se z nich uživatelé odpojí, tak zaniknou. Jednotlivé místnosti pak nelze ani vyhledávat. Konkrétně lze vyhledat pouze uživatele, společně s tzv. kluby, které mohou vytvářet, kteří pravidelně vytváří své místnosti se stejným názvem.

Kdo si může tuto aplikaci stáhnout?

Nutno říci, že je aplikace Clubhouse v současné době k dispozici jen a pouze pro operační systém iOS. Takže prozatím mají lidé s androidem smůlu. Rozhodně ale nebudete mít smůlu navěky – vývojáři už nyní pracují na aplikaci pro Android, která by se měla objevit v Google Play. Ale podle dostupných informací to bude ještě trvat, protože vývojáři Alpha Exploration ještě na aplikaci pro Androidy ani nezačali pracovat.

Aplikaci je možné si stáhnout kliknutím na tento odkaz

Jak se do aplikace dostat?

Clubhouse původně nebyla aplikace, která měla být určená pro všechny. Pokud byste se tedy do ní nyní chtěli jen tak dostat, tak vás bohužel musím zklamat. Momentálně se totiž do aplikace můžete přidat jedině tehdy, pokud obdržíte pozvánku. Každý jeden nový uživatel, který se do Clubhouse dostane, získá dvě pozvánky, které poté může rozeslat svým známým, rodině či komukoliv jinému. Pokud budete v aplikaci opravdu aktivní, tak můžete časem získat další pozvánky. Každopádně se proslýchá, že tento způsob, že každý, kdo chce být v aplikaci musí mít pozvánku bude brzo zrušen. Clubhouse se totiž údajně chystá otevřít veřejně pro všechny, takže v blízké budoucnosti už nejspíše pro připojení se do Clubhouse pozvánku nebudete potřebovat.

Je to celkem jednoduché a Vy si můžete prostě jen tak pokecat s lidmi. Osobní kontakt nám to sice nenahradí, ale zajistí nám to zábavu třeba na odpoledne a můžeme se dozvědět dost zajímavé informace. 🙂

 

Předchozí článekVirtuální realita – historie a první zmínky
Další článekVíme vlastně kolik cukru pijeme?

Leave a Reply