Není to tak dávno, co jsme se s přítelem stěhovali a zařizovali jsme si svou ložnici. Přemýšleli jsme, jak, kam dát postel a také, kde by měl kdo spát a věci okolo.

Vím, že mnoho lidí ani nemá na výběr a musí se podřídit prostoru, financím, dětem nebo celkově důležitějším věcem, ale myslím si, že je dobré se nad tímto pozastavit.

Chtěla bych dnes zmínit rady a zásady, které bychom ve své ložnici měli dodržovat.

Jak je známo, tak každá místnost ve vašem bytě, domečku či kdekoliv, kde se nacházíte má svou vlastní energii. Ložnice by měla být vždy místem, kam se budete rádi vracet, nejen, že je to prostor pro strávení odpočinku, spánku a je místem regenerace vašeho těla, tak je to také místem s největší intimitou. Patří jen Vám a Vašemu partnerovi. Je místem pro uvolnění všech emocí a endorfinů, tak byste se tam měli cítit bezpečně a jak toho docílit?

Aby tomu tak opravdu bylo musíte dodržet pár základních pravidel podle starodávného učení, které se nazývá Feng Shui. Pokud totiž špatně spíte, často se v noci budíte, máte nevyrovnané vztahy se svým partnerem, ráno vstáváte zcela rozlámáni nebo cítíte každodenní únavu bez vlivu, na to, kdy jdete spát, může to také být něčím jiným, co by vás třeba ani ve snu nenapadlo.

Co to vlastně to Feng Shui je?

Jedná se o čínskou tradici a starodávnou praxi, jejímž cílem je vytvořit harmonii mezi vámi a místem, kde se zrovna nacházíte. Ze začátku se Vám vše může zdát příliš složité, ale nenechte se odradit, není to tak složité stačí se řídit následujícími body.

Jako první, co je základem je postel.

Postel by měla být položena tak, abyste za každou cenu měli za hlavou zeď. V podvědomí tím totiž získáváte pocit jistoty, opory a bezpečí. I z toho důvodu je zvysoka nevhodné spát pod oknem. Když se na to podíváme z pohledu světových stran. Poloha směru spánku má vliv na váš nerušený spánek, ale také na dobu léčení z veškerých nemocí, problémů, které vás trápí a ubíjejí. V tomto starodávném učení, jak už jsem zmiňovala Feng Shui by měla jinde stát postel pro Vás a jinde zase pro Vaše dítě. V každém životním období je pro člověka nejvhodnější jiná poloha hlavy. Pro děti je vhodná spíše orientace na východ, která dětem podporuje růst a přirozenou tvořivost. Starší lidé by měli bát naopak směrem na sever či severovýchod, díky čemuž mohou spát hlubokým spánkem. Nevhodná pro všechny věkové kategorie je zajisté jižní stra, jelikož má prudkou energii a tím zabraňuje kvalitnímu spánku.

Jak už říkaly naše babičky, tak na tom možná něco pravdivého bude. Když se stěhujete a máte ještě prázdnou místnost pusťte do místnosti psa, a tam kde si lehne můžete dát postel, a tam kde si lehne kočka by za žádnou cenu postel být neměla, kdo ví – jak se říká na každém drbu je vždy kousek pravdy. Proto i zde jsou lidé, kteří tomuto věří, protože zvířata mají přirozené instinkty.

Mezi nejčastější chyby však patří příliš elektroniky v ložnici. Své místo by tam určitě neměla mít televize, počítač, rádio a ani telefon. Úplně nejhorší, co však může být je usínat u zapnuté televize a v ještě horším mít telefon pod polštářem. Elektronika totiž na člověka nepůsobí vůbec dobře. Na paměti bychom měli mít, že ložnice by měla být ve znamení klidu a zónou odpočinku, nikoliv hernou či pracovnou. Nad hlavou by určitě neměla viset žádná polička ani skříňka přeplněná knihami či jinými věcmi.

Z obou stran postele by měl být stejně velký prostor jako ulička- to poté zajisté uvítáte i při převlékání. A vedle postele by měli stát dva stejné noční stolky u vaší hlavy sloužící jako strážci. Pokud máte postel z jedné strany přímo u stěny, zřejmě vaše partnerství není úplně rovnocenné. Ten z partnerů, který spí u zdi je omezován a to nejen přístupem, ke své posteli, ale i v samotném vztahu.

Když to vezmeme z pohledu materiálu- nejlepším materiálem je dřevo. V žádném případě  si nepořizujte kovovou či vodní postel.

Dalším tvrzením, se kterým se zde setkáváme, je to že když budete spát delší dobu na kovové posteli, můžete onemocnět. Někteří lidé i ukládají do Faradayovy klece své ratolesti a pak se diví, že jsou dítka nemocná, neklidná a mají zlé sny.

 

U matrací platí, že pokud kupujete nové je lepší jedna velká, ale postačí když budete mít jednu velkou manželskou postel než dvě postele vedle sebe. Pokud jste ukončili svůj vztah a nechcete si přenést problémy do nového, kupte si nové matrace. Na staré matraci totiž zůstává otisk předešlého partnera a ta energie z něho se pak dostává do nového vztahu.

Partneři spí na posteli tak, aby muž měl ženu po své levici, a to i v případě, že jste momentálně bez partnera. Pokud totiž budete spát na té správné polovině a ta druhá polovina bude povlečena a ustlána, bude čekat na naplnění – přijetí nového partnera. V případě, že spíte obráceně, žena čerpá energii jang – aktivní, mužskou energii. Pak se možná sama diví, proč její muž je tak pasivní.

Dveře do ložnice bychom měli vždy zavírat a ložnice by nikdy neměla být vymalována meruňkovou barvou, protože ta nepřeje stálým a dlouhodobým vztahům, je spíše znakem prostituce a promiskuity.

 

To by bylo pro tuto část vše a příště budeme pokračovat. V tomto okruhu je spousta informací, které bych Vám chtěla říct. Dnes jsme si rozebrali, to co se týká postele a příště budeme pokračovat. 🙂

Čepráno: harmonicky-domov.com, divanti.cz

Předchozí článekNakupování
Další článekShopaholismus – nemoc moderní doby?

Leave a Reply