Bezdrátové připojení k internetu pomocí Wi-Fi je pro mnohé lidi neocenitelným pomocníkem, který jim umožnuje pracovat odkudkoli. Z vlaku, z restaurace, z baru či z hotelu, zkrátka odkudkoli, kde mají přístup k Wi-Fi signálu. Přes Wi-Fi routery třetích stran, nad kterými nemáte žádnou kontrolu, tak velmi často procházejí velmi citlivá data, jako jsou e-maily, komunikace s bankovnictvím a podobně. Uživatelé si často vůbec neuvědomují riziko, kterému se tak vystavují. Pokud totiž nepoužíváte VPN, je pro každého velmi jednoduché zachytit vaši komunikaci. Jistě si dovedete živě představit, jak by ji mohl zneužít.

VPN pomůže ochránit vaše data

Princip VPN neboli soukromé virtuální sítě je vcelku jednoduchý. Software vytvoří “tunel” mezi vaším zařízením a VPN serverem, a veškerá data, která si s tímto serverem vyměníte, budou šifrovaná. Případný útočník, který by měl zálusk na vaše data, tak nebude mít šanci.

Věděli jste, že Svět na netu poskytuje bezplatnou VPN ? Poskytujeme VPN na systému OpenVPN.
– Blokace reklam, porno stránek
– Možnost sledování stránek jako by jste byli v České republice (HBOGO)

Pomocí VPN dokážete zabezpečit váš počítač proti malware

VPN server může snadno zachytávat jakékoli škodlivé doplňky a malware, které by při návštěvách různých podezřelých stránek mohly infikovat váš počítač. Vytváří tak vlastně bezpečnostní štít mezi vámi a internetem, skrz který k vám nepronikne žádná hrozba.

Díky VPN dokážete obejít blokování stránek v některých zemích

Kromě ochrany vašich dat na veřejných Wi-Fi sítích dokáže VPN zajistit i anonymní surfování a přístup k datům, která jsou v některých státech blokována. Pokud jste například v zemi, kde vláda blokuje přístup k některým internetovým stránkám, můžete toto omezení odstranit právě pomocí VPN, které vytvoří šifrovaný tunel k serveru v jiné zemi, odkud stránka blokovaná není. Stejně tak si můžete pomocí VPN prohlížet internetový obsah, určený pouze pro obyvatele konkrétního státu nebo využívat služby dostupné pouze v určitých oblastech.

Předchozí článekLidská výška – přes noc o kousek vyšší
Další článekPotraviny, které ovlivňují velikost bříška

Leave a Reply