Benito Mussolini

se narodil 29. 7. 1883, jeho otec byl kovář a matka učitelka. Benito byl problémové dítě, ale s prospěchem nikdy problém neměl. Nechtěl poslouchat a byl i vyloučen. V roce 1901 se stal učitelem. Aby se vyhnul službě v armádě, utekl do Švýcarska, kde pracoval mimo jiné jako pomocný zedník. Zaměstnání střídal, aby se večer mohl chodit bavit. Působil v socialistických aktivitách a z tohoto důvodu byl deportován zpět do Itálie a musel nastoupit do armády. Vypracoval se až na šéfredaktora stranických socialistických novin. Roku 1914 se Mussolini rozchází se socialistickou stranou, hlavně kvůli odlišnému pohledu na vstup Itálie do první světové války. v roce 1922 se dostal do parlamentu. Král Mussoliniho jmenoval ministerským předsedou. Ve věku 39 let se stává nejmladším premiérem v italské historii, a vládne dalších 21 let.

Hora Monte Soratte
Přímo pod horou, by se měl nacházet největší protiatomový kryt. Jedná se o komplex tunelů a jeskyní. Dále zde měly být sklady, restaurace a divadlo. Na délku chodby mají 4 kilometry a největší zajímavostí 300 metrů hluboko v kameni. Toto místo budoval Mussolini jako super tajné útočiště. Mělo to být pro jeho rodinu a fašistické vedení. Jeho myšlenka byla taková, ” všichni si mají myslet, že v podzemí je zbrojní průmysl”. Tím uspokojil zvědavost veřejnosti. Ale Itálie na rozdíl od nacistického Německa žádné tajné zbraně nevyráběla.
Diktátor do bunkru chodil jen málokdy. V roce 1943, kdy musel opustit svoji funkci, se do komplexu dostává nacistický generál Kesserling, který zde vytvořil ústředí pro německé jednotky. Poté zde spalo, jedlo a trávilo volný čas 980 nacistů. Na zdech jsou kresby německých měst vojáků, kteří toužili po domově. Spojenci bunkr roku 1944 bombardovali a přežili jen ti, co se ukrývali v hlubinách. Komplex upadl v zapomnění až do studené války. Italská vláda přetvořila komplex na strategický úkryt pro státní představitele pro případ nukleárního útoku. Až do roku 2008 toto vláda tajila.
Říká se, že v tunelech je ukryto 72 tun zlata. Bohužel není nikde žádný dokument, který by to potvrzoval. Ale minimálně 2 kilometry tunelů, které nebyly prozkoumány, by tento poklad mohly ukrývat. Italská vláda uvolnila miliony liber na nalezení pokladu.
Další tajné místo Mussoliniho
Masivní komplex leží v podzemí Villy Torlonia na Via Nomentana v Římě, což byl soukromý příbytek jeho rodiny. Původně vinný sklípek byl přestavěn roku 1940 po vypuknutí druhé světové války. Je vybaven neprůstřelnými dveřmi, protiplynovou filtraci a systémem regenerace vzduchu i osvětlením napojeným na generátor.
Bunkr pod palácem Venezia
Jedná se o bunkr nejtajnější a poslední.  15 metrů pod zemí se nachází devět místností. Architekti na toto místo narazili náhodou při rekonstrukci paláce z 15. století, objevili dřevěný poklop, který k němu vedl. Poté uviděli beton. Je to dvanáctý objevený kryt, který pro sebe budoval Mussolini. Objekt nebyl dokončen, byly zde díry připravené pro instalaci vodovodního potrubí a elektrických rozvodů. Stropy jsou tak pevné, že by ustály bombardování. Někde najdeme zdi téměř dva metry tlusté. Tento bunkr měl být pravděpodobně pro Mussoliniho a jeho milenku Clarettu Petacciovou.
Fakta
Mussolinimu se ze začátku vůbec nelíbil Hitler, ale jeho stálá podpora ho začala přesvědčovat o spojenectví s nacistickým Německem. “Smlouva s oceli” byla uzavřena 22.5.1939.
Mussolinimu se nelíbilo, že Hitler své útoky plánoval v tajnosti.
Mussoliniho manželka uvedla,  “Můj muž neumí hospodařit s penězi, i když kolem něho jich je hodně. Stále chodil bez peněz a celou výplatu dával mě.” O ekonomiku domácnosti jsem se starala já.
Rád se obklopoval milenkami, toho se nejvíce obávala ochranka, neboť tato setkání by mohla ohrozit jeho bezpečnost.
Mussolini byl popraven s Clarettou v roce 1943.
Byl pověšen hlavou dolů na nosnících rozbombardované čerpací stanice Esso na náměstí Piazza Loreto v Miláně. Byla to osudná smrt a veřejné ponížení fašismu.
Několik let po jeho smrti, se manželce Rachel podařilo získat jeho tělo. Jediné co mu chybělo, by malý kousek mozku, který Američané ukradli, aby jej mohli studovat. Rachel si o mozek napsala americkému velvyslanectví, které ji po nějaké době vyhovělo. Mozek milovaného manžela ji doručil americký úředník.
Diktátor Mussolini obdivoval Jana Husa.
Pravnuk Caio Mussolini v roce 2019 kandiduje do Evropského parlamentu. Tím se oživuje debata o italském fašismu. Chce bojovat proti globalismu, diktátu politické korektnosti a finančním skupinám, které kontrolují všechno.
čerpáno: wikipedia,extrastory1,globe24,novinky.cz,extrastory,idnes,ifenomen.cz a další
Předchozí článekTlakový hrnec neboli “papiňák”
Další článekRuční práce, mozek a háčkování

Leave a Reply