Zdravím všechny na webové stránce Svět na netu. Požádala jsem redaktory jako už pár lidí přede mnou o zveřejnění článku, který si myslím, že by některým z Vás mohl ujasnit a osvětlit sexuální život.

Co je to vlastně orgasmus? Jedná se o vyvrcholení při pohlavním styku a je vyznačován intenzivní fyzickou rozkoší, kontrolovanou autonomním systémem. Je doprovázen rychlými svalovými kontrakcemi (stahy) v dolních pánevních svalech, které obklopují primární pohlavní orgány a análu (řitní otvor). Orgasmy u mužů i žen jsou často spojeny s jinými mimovolnými reakcemi, např. se svalovými křečemi v jiných částech těla a s vydáváním zvuků. Při mužském orgasmu většinou dojde k výronu semene ejakulace, ale ejakulace není podmínkou k dosažení orgasmu.

O čem tady chci vlastně psát? Je známo, že 20-30 procent žen nejsou schopna dosáhnout vaginálního orgasmu vůbec, ale ve skutečnosti je jich mnohem více, ale mnoho žen předstírá i svému partnerovi orgasmus, ale proč? Proč my ženy vlastně předstíráme něco, co jsme nezažili. Tento pocit je nezapomenutelný zážitek a je s ním potřeba pracovat. Existuje spousta pomůcek, které posilují pánevní dno. Například jako Venušiny kuličky, které známe například z filmu 50 odstínů šedi, kdy je Christian Grey zaváděl Anně do pochvy. Ano ve filmu to bylo jako prostředek vzrušení, ale zamysleli jste se někdy, na co doopravdy Venušiny kuličky jsou?

Venušiny kuličky jsou na sexshopech udávány jako zdravotní pomůcka pro posílení pánevního dna a tím vznikají lepší prožitky při sexuálních aktivitách a říká se, že ženy mají poté daleko snadnější porod, protože mají nacvičené stahy. Tím, jak máte v pochvě zavedené dvě například kovové kuličky tak svíráte a zase rozevíráte poševní stěnu. Je pravdou, že jak máte Venušiny kuličky v sobě, tak i přemýšlíte nad tím, že byste chtěli pohlavní styk a tak vzniká pocit vzrušení, ale doopravdy ženě vzrušení Venušiny kuličky nepřináší a jsou určené i na celodenní nošení. Je možné je nosit každý den do práce a tím posilovat pánevní dno.

Ale tím jsem trošku odbočila, vrátíme se k tomu zmiňovanému orgasmu spíše u ženy.

Říká se, že žena má daleko větší problém s dosažením orgasmu, protože není vaginálně vzrušitelná, ale je tomu doopravdy tak? Velký vliv má na tom všem jako ve všem ostatním psychika. Kdybychom se zeptali žen, na co myslí při pohlavním styku určitě by to nebylo u všech, to že chtějí dosáhnout vyvrcholení, nebo že si ten pohlavní styk chtějí užít. Spousta žen by Vám odpověděla, že myslí na to, zda se svému partnerovi líbí, zda nejsou moc tlusté, nebo zda to vůbec dělají dobře. Takové otázky si pokládají během té chvilky, co si mají užívat jen toho okamžiku, kdy jste s partnerem v tu chvíli jeden pro druhého. Nikdo jiný tam v tu chvíli není, jen vy dva. Jak si můžete užít nějakého pocitu ze sexu, když Váš mozek pracuje na plné obrátky, kvůli tomu, že se není schopný uvolnit. Není schopen se soustředit jen na toho druhého a v podstatě v tu chvíli myslet jen sám na sebe. Ano, dalo by se to tak nazvat, orgasmus je vlastně sobecká záležitost, protože v tu chvíli myslíte kromě na to, že Vám záleží i na uspokojení Vašeho partnera, ale hlavně na uspokojení Vás samotného.

Pohlavní styk a orgasmus zároveň Vás v daný moment osvobozuje od všech starostí, funguje jako odreagování od všeho, co Vás trápí, co Vás sžírá, ale také je to moment, ve kterém jste jen Vy dva. Vy a Váš partner.

Stejně jako Vám jde o to, aby Váš partner dosáhl uspokojení, tak i jemu jde o to samé, tak mu dopřejte ten pocit, toho, že Vás mohl udělat i on šťastnou a pamatujte, že ač se Vám může zdát, že sebeuspokojováním (masturbací) se dokážete uspokojit nejlépe, tak to není pravda. V tomto ohledu je jen potřeba komunikovat. Ženy nebojte se Vašemu partnerovi říct, co se Vám líbí a co zase ne. Také se nebojte, když bude mít ruku ve Vašich kalhotkách mu říct, že má dát ruku jinam. Je to blbé takhle říct, ale on neví, jaké máte Vy pocity. A pokud nechcete u toho mluvit, tak stačí posunout ruku, tak, aby Vám to bylo příjemné, protože předstírat něco, opravdu nemá cenu a uvědomte si, jestli by se Vám líbilo, kdyby Váš partner předstíral orgasmus také. Vím, že tady to rovna není možné, protože muž dosahuje orgasmu ejakulací, ale stačí jen ta představa a zjistíte, že by to vůči Vašemu partnerovi opravdu nebylo spravedlivé. Váš partner k Vám v tomto ohledu je vždy upřímný, protože to tak zařídila příroda, a tak my ženy bychom mohli být natolik spravedlivé a svému partnerovi bychom měli dát najevo všechny pocity, co cítíme. Spousta žen upřednostňuje raději vzrušení přes klitoris, některé zase na bradavkách, jak se říká žena je vzrušitelná v podstatě všude.

Každý pár je jedinečný, tak dbejte při Vašem pohlavním styku na zájem toho druhého a hlavně, jak se říká pří všem, že je potřeba komunikovat, tak tady to platí dvojnásob. Komunikace je nejen základ dobrého vztahu, ale především základ dobrého pohlavního styku a úspěšného dosáhnutí vyvrcholení u obou partnerů.

Přeji všem hodně příjemných sexuálních hrátek a děkuji redaktorům za umožnění napsání tohoto článku, který si myslím, že by mohl být přínosem pro mnoho párů.

Předchozí článekVýchova dětí třemi generacemi
Další článekSociální potřeby

Leave a Reply