Dne 22.8.2019 jsme navštívili s přítelem Zámek Loučeň, kde jsme si vybrali ubytování v domečku knížete Alexandra. Tento pobyt na jednu noc jsme si rezervovali jako balíček, který se jmenoval Manželská láska. Tento balíček obsahoval: romantickou večeři pro dva s láhví vína Vašeho výběru z možnosti Modrého portugala- červené či Müller- bílé, sekt na pokoj- v našem případě do zahradní vily, prohlídku zámku a nakonec květinu na pokoj. A tento pohádkový pobyt mohl začít.

Den před příjezdem jsme si pro jistotu s přítelem volali na recepci kvůli tomu, že jsme toto měli spojené ještě s jedním pobytem, ale o tom zase příště 🙂 . Takže nám to časově nesedělo, tak jsme se chtěli informovat, zdali by bylo možné projít si park s labyrinty už dříve. Telefon nám zvedla velice sympatická o ochotná paní, která nám sdělila, že určitě můžeme přijet dříve, jen naše vila bude připravena až opravdu na 14 hodinu. To pro nás bylo opravdu příjemnou zprávou, protože jsme mohli příjemně strávit náš čas a nemuseli jsme čekat na nastavený příjezd. Jak nám bylo řečeno, tak se opravdu stalo.

Lehce po 12. hodině jsme přijeli k bráně, kde byl zvonek, tam jsme nahlásili, že máme rezervaci na ubytování. Zaparkovali jsme a šli jsme se informovat na recepci, paní byla opravdu velice ochotná, vše nám vysvětlila, dala nám pásky na ruku a my jsme se mohli jít procházet zámeckým parkem s labyrinty, který se nachází v areálu zámku Loučeň s tím, že kdykoliv po 14. hodině se máme zastavit pro klíče a další informace. Procházeli jsme si park a obdivovali krásy, které se tam nachází. Pokud si vydáte na odpoledne s Vašimi dětmi, tak určitě chybu neuděláte. Myslím, že tam naleznete zábavu na celý den, takže i když na tento zámek pojedete z větší dálky tak Vás to, mrzet nebude, ale pokud byste si chtěli udělat větší radost, tak se dostaneme k tomu, o čem jsem Vám tady chtěla psát.

Vrátili jsme se na recepci, kde nám paní předala klíč, zeptala se nás zda, víme, kde se domeček nachází- jelikož jsme si před tím procházeli celý zámecký park, tak jsme věděli, protože se nachází v zámeckém parku. Také jsme dostali ubytovací průkaz, na kterém jsme měli napsáno, vše co je potřebné. Také nám bylo řečeno, jelikož je v zámeckém hotelu hodně hostů, abychom si zašli do restaurace rezervovat stůl na konkrétní hodinu. Byla možnost od 17 hodin do 20 hodin. Poté jsme si měli s ubytovací kartičkou zajít na informace, kde jsme si na hodinu, kterou jsme chtěli, objednali prohlídku zámku, která je každou hodinu vždy v půl. Teď už následovalo jen, abychom se přesunuli do zahradní vily.

Zahradní vila neboli domeček knížete Alexandra nebo také Švýcarský domek. Když jsme vešli dovnitř, byli jsme oba příjemně překvapeni. Nejdříve jsme šli nahoru do patra, kde jsme vešli do místnosti, kde se nacházela manželská postel s nebesy nalevo a napravo byla velká rohová vana. Naproti ní se nacházeli dveře, které vedli do koupelny, kde se nacházelo WC a velký sprchový kout. V místnosti se nacházel stoleček s dvěma židlemi, televize, minibar, kávovar s kapslemi, fén na vlasy nebo

také pantofle a župany.  Když jsme se šli podívat dolů do spodní části, tak zde se nachází velká obývací místnost s pohovkou a televizí, hned napravo se nacházela malá kuchyňka s lednicí a vzadu místnosti bylo také WC. Když se šlo nahoru, tak je okolo udělaná terasa, kde byla možnost sednout si na židle na jedné straně, nebo když se jde dál tak si můžete sednout do křesílek a máte krásný výhled z vrchu na park. Je to krásný výhled korunami stromů.

Prohlídka zámku. Hned po té jsme si objednali prohlídku na zámek, kde nás přivítal pán v kloboučku, vestičce s hůlkou a představil se jako potomek rodu Thurn-taxisů a nalezli jsme se v roce 1925, kde nás požádal, že si tatínek nepřeje, aby se v prostorách zámku fotografovalo, a že mamá žádá, abychom si nasadili pantofle, protože klade důraz na pořádek. Tato prohlídka trvala necelou hodinku a dozvěděli jsme se spousty zajímavostí třeba jako, že zdejší knihovna je stále v provozu a majitelé zámku si do ní ukládají své vlastní knihy, nebo že i když byli manželé spolu, tak se vlastně v jednom roce viděli tak 3 měsíce, protože jednou byla odjetá královna ve své rodné Itálii, kde dostala svatebním darem zámek a zbylý čas, kdy nebyli spolu, strávil král odjetý, například na jím, tak oblíbeném lovu. Ač to vypadalo, že byli šťastný pár, tak zjistili, že mají velmi rozdílné zájmy. Ona byla malířka, měla na půdě ateliér, kdežto on se věnoval svým aktivitám. A i když měli spolu 4 děti, tak jsme se, ač neradi dozvěděli, že v domečku knížete Alexandra vzniklo 14 nemanželských dětí, jelikož však královna byla Italka, tak se toto nesměla nikdy dozvědět, ale jejich společné děti to věděli z důvodu toho, aby si v okolí nehledali protějšek, protože by se mohlo stát, že by to byl jejich nevlastní sourozenec. Ale král byl docela dobrý člověk, protože i když dělal takové nepřístupné věci, tak každé ženě nechal postavit ve městě dům a zaplatil veškerá studia, a aby se to královna nedozvěděla, vždy se to před ní bralo jako charitativní sbírka pro chudé děti.

Bonus k ubytování na zámku Loučeň. Ke každému ubytování nabízí hotel Maxmilian Lifestyle Resort**** neomezený krytý plavecký bazén a saunu. Poté i privátní saunu za poplatek, ale ten nemohu ohodnotit, jelikož z nedostatku času jsme nestihli využít tuto nabídku. Plavecký bazén je volně přístupný pro hosty, kteří jsou ubytovaní od 8:00-11:30 a poté od 14:00-22:00 hodin. Saunu mohou hosté využívat od 15:00 do 22:00 a stejně jako plavecký bazén je v rámci ceny za ubytování. Dále jsou nabízeny služby různých masáží, koupelí či rituálů péče o tělo, ale jak jsem psala již výše, z důvodu nedostatku času jsme toto nestihli využít.

Pro nás jistým zpříjemněním byla společná koupel ve velké rohové vaně, ale pokud jste příznivcem pouze sprchy, určitě Vám bude tento pobyt také vyhovovat, jelikož sprcha se v domečku knížete Alexandra nachází také.

Musím zmínit ochotu, sympatie a super přístup veškerého personálu a za to bych chtěla moc poděkovat, protože když vidíte úsměv na tváři, tak máte i Vy lepší náladu a opětujete úsměv. Takže pro nás byla tato dovolená opravdu jako v pohádce. Je to opravdu příjemná změna a uvolnění ze zaběhlého každodenního života. Zajisté budeme do budoucna s přítelem plánovat pobyt na Zámku Loučeň i na více dnů, jelikož opravdu není šance za takto krátkou dobu využít všechny nabízené služby, které jsou mimo jiné opravdu lákavé.

Jen pro příznivce, zámeckých pobytů přímo na zámku, Zámek Loučeň nabízí takovéto krásné ložnice, které je také možnost využít. Každý v tomto místě najde své pravé já a svůj druh odpočinku, který mu bude vyhovovat. 🙂

Toto ubytování bych zajisté doporučila úplně každému, kdo si má v plánu odpočinout a příjemně strávit svou dovolenou nebo jakýkoliv volný čas se svojí polovičkou. Určitě bych se nebála a dokonce jsem přemýšlela, že toto místo bych využila i jako místo, kde bych chtěla strávit svoji svatební noc, protože ta pohoda, klid a příjemný personál, který je nesmírně ochotný a se vším rád poradí, na Vás působí tak, že si to užijete ještě více.

Tím bych chtěla moc poděkovat vedení za tento příjemně strávený pobyt, hlavně výbornému personálu a zase někdy se budeme těšit na návštěvu u Vás. 🙂

Předchozí článekAť žijí duchové
Další článekZámecká restaurace Maxmilian Lifestyle Resort

Leave a Reply