Jako návaznost na předchozí článek musím napsat zajisté i recenzi na zdejší restauraci. Zámecká restaurace hotelu Maxmilian Lifestyle Resort Vás zajisté přivítá s úsměvem a s chutí komukoliv pomoci a vyhovět. Náš příběh s touto restaurací začal, když jsme si šli rezervovat stůl, který jsme měli součástí našeho ubytovacího balíčku “Manželská láska“. Jednalo se o romantickou večeří s láhví vína. Na baru nám dali na výběr od 17 do 20 hodin.

Když jsme večer do restaurace přišli, byl nádherně prostřen stůl a přišla velice příjemná servírka, která nás informovala o tom, že je pro nás připravené tříchodové menu, které se skládá z předkrmu, hlavního chodu a dezertu. Dále se nás zeptala, jaké budeme chtít víno- nabídka byla mezi Modrým Portugalem či Müller. Jelikož ani já ani přítel jsme nevěděli, protože ani jeden nejsme úplní znalci vín, zeptali jsme se více, bylo nám ochotně bez, toho aniž bychom se museli stydět, za to že jsme nevěděli tyto odbornější a speciální názvy odpovězeno, že Modrý portugal je červené a Müller bílé. Následujícím okamžikem nám bylo doneseno víno, které jsme si objednali. Byli jsme dotázáni, zda budeme víno ochutnávat. Jelikož nejsme úplní znalci, tak jsme požádali o nalití do sklenic.

Tříchodové menu začínalo předkrmem, což bylo Mozzarella Caprese. Ač mám tento předkrm hodně ráda, tak toto bylo opravdu výborné. Vyvážená chuť, tak jak má být, nemám tomu co vytknout. Jako hlavní chod jsme dostali na výběr, zda chceme Vepřovou panenku s grilovanou zeleninou a opečenými bramborami nebo půlku kuřete, nádivku a bramborovou kaši. Oba jsme si objednali vepřovou panenku a musím poznamenat, že maso bylo krásně udělané, v prostředku ještě narůžovělé, vyvážené chutě, myslím si, že ani na tomto nebylo, co vytknout, na čemž jsme se shodli s přítelem oba. Jako dezert byl na řadě Meringata. Jelikož jsme ani jeden s přítelem nevěděli, co jsme vlastně dostali za dezert, tak jsme se zeptali. Opět se ukázal velmi ochotný personál, jeden z číšníků nám poté přinesl na papíru napsané, co vlastně tento dezert je. Bylo nám řečeno, že Meringata je vlastně lehký Bezé dezert s čokoládovou omáčkou a šlehačkou. Tímto děkuji personálu za nesmírnou ochotu vše vysvětlit, bez toho aniž bychom se museli stydět, že něco nevíme nebo si nejsme jistí.

Druhý den ráno následovala snídaně v podobě bohatého švédského stolu. Bylo na výběr z mnoha druhů drinků, kávy, čajů. Dále co se týká jídla, bylo na výběr mezi klobásou, párky, míchanými vajíčky, domácími pomazánkami, spoustou druhů salámů, sýrů, cereálií, sladkého či slaného pečiva nebo například dezerty. Vše bylo krásně popsáno štítky česky i anglicky. Pro mě tedy velký úspěch po každém opuštěném stolu byl obsluhou stůl řádně uklizen a znovu prostřen.

Na obědu jsme se opět zastavili v této restauraci, měli jsme v tom jasno, že jsme chtěli ochutnat něco dalšího z této restaurace, protože chutě z večeře nás opravdu velmi mile překvapili a těšili jsme se na to, co nám tato restaurace nadělí další den. K obědu jsme si dali burger s názvem Queen burger se salátkem. Tady musím zajisté zmínit vyváženou chuť všeho, co burger obsahoval, dále také hovězí maso, které bylo opravdu šťavnaté. Celý burger na nás působil velmi příjemnou chutí. Když za námi přišel číšník nabídl nám kávičku a dezert. Než se pustím do dezertu, chtěla bych jen poznamenat, že je opravdu důležité, jak se k Vám obsluha chová a jak na Vás působí. Je opravdu velký rozdíl, když přijde obsluha, která je otrávená a je na ní vidět to, že ji to absolutně nebaví a otravuje ji, to že vlastně musí vůbec přijít nebo když za Vámi přijde obsluha s úsměvem a s radostí. Ten první případ nebyl ani jednou, co jsme tuto restauraci navštívili. Obsluha na nás působila vždy klidným, příjemným a ochotným dojmem. Tím vlastně i funguje lépe restaurace, protože, když Vám obsluha klidně a příjemně nabídne kávičku a dezert zajisté si ji rádi dáte a ochutnáte něco nového, než když vidíte na obsluze a připadá Vám, že ji vadí, že za Vámi vůbec musí chodit. Tím funguje i lépe celá restaurace.

Teď bych se, ale ráda zase vrátila k dezertu. Jako dezert jsme měli malinový fondant se zmrzlinou s příchutí mrkového cheesecake a se šlehačkou. Tento dezert vypadal už napohled velmi vábivě. Bylo to velmi křehké těsto ve tvaru muffinů, ve kterém byla uprostřed mezera na ty maliny. Byli ještě teplé. Těsto bylo krásně vláčné. Zmrzlinu s touto příchutí jsem ještě nikdy neměla, ale byla příjemně nakyslá s kousky mrkve. Příjemně nás to překvapilo.

Tímto končil náš pobyt na tomto zámku. Nyní bych chtěla moc poděkovat personálu restaurace za skvělý přístup a za ochotu obsluhovat. Já osobně si myslím, že pokud by se takto postupovalo v každé restauraci a obsluha by byla na návštěvníky příjemnější, tak by lidé chodili daleko raději jíst do restaurací, když jsou mimo domov nebo nestíhají vařit. Pro mě je tato restaurace velkým bonusem a zpříjemněním našeho pobytu na zámku Loučeň a tímto každému tuto restauraci doporučuji. Děkuji a zase někdy u Vás v restauraci. 🙂

Předchozí článekUbytování na zámku Loučeň
Další článekVýchova dětí třemi generacemi

Leave a Reply