Česká republika je zemí bohatou na přírodní krásy a místa, kde si můžete užít relaxaci a osvěžení u vody. Pokud jste milovníkem vodních aktivit, pláže, nebo jednoduše jen toužíte po krásném výhledu na jezero nebo řeku, máme pro vás skvělou zprávu. V tomto článku vám představíme 10 nejkrásnějších míst v České republice, kde si můžete vychutnat svůj pobyt u vody.

  1. Landal Marina Lipno, Lipno nad Vltavou

    Lipno: Začneme u Lipna, největšího vodního plochy v České republice. Nachází se v Jihočeském kraji a nabízí širokou škálu vodních sportů, jako je windsurfing, kitesurfing nebo wakeboarding. Můžete si také vypůjčit loď a vyrazit na vlastní výlet po jezeře.

  2. Šumava: Národní park Šumava je domovem mnoha krásných jezer a řek. Zajímavým místem je například Černé jezero, které vás ohromí svou tajemnou atmosférou a krásným okolím. Můžete se zde koupat, provozovat vodní sporty nebo si prostě jen užít klidné chvíle na břehu jezera.
  3. Český ráj: Toto malebné místo je známé svými skalními útvary a vodopády. Pokud se vydáte na výlet do Českého ráje, nezapomeňte navštívit Prachovské skály a Kost. Můžete si zde projít malebnými soutěskami a vychutnat si osvěžující koupání v přírodních vodních nádržích.
  4. Hory, Moravský kras

    Moravský kras: Moravský kras je známý svými jeskyněmi a krásnými soutěskami. Navštivte Punkevní jeskyně a vychutnejte si projížďku na lodičkách po podzemní řece. Po prozkoumání jeskyní si můžete zajít na koupání do přírodního koupaliště Výpustek, které se nachází nedaleko.

  5. Slapy: Slapy jsou oblíbenou destinací pro milovníky vodních sportů. Toto přehrada na řece Vltavě nabízí skvělé podmínky pro plachtění, windsurfing a rybaření. Pokud si chcete vychutnat klidný den na pláži, máte na výběr z několika písečných pláží s krásným výhledem na jezero.
  6. Orlická přehrada: Orlická přehrada se nachází na řece Orlici v Královéhradeckém kraji. Je oblíbenou lokalitou pro vodní sporty, jako je například vodní lyžování, wakeboarding a windsurfing. Na břehu přehrady najdete také písečné pláže, kde si můžete odpočinout a opalovat se.
  7. Jeseníky: Jeseníky jsou považovány za “střechu Moravy” a jsou domovem mnoha krásných horských jezer a vodopádů. Pokud zde budete na dovolené, nezapomeňte navštívit přehrady Slezská Harta a Pastviny. Nabízejí příjemné prostředí pro koupání, rybaření a relaxaci na pláži.
  8. Lužnice: Řeka Lužnice protéká jižní částí České republiky a je obklopena malebnou přírodou. Tato řeka je vhodná pro vodácké výlety, kanoistiku a rybaření. Můžete si také najmout kánoe nebo kajak a projet se po řece, užívat si klid a krásný výhled na okolní krajinu.
  9. Krkonoše, nejvyšší české hory

    Krkonoše: Krkonoše jsou nejvyšší pohoří v České republice a jsou známé svými krásnými horskými jezery. Navštivte například Labskou přehradu, která nabízí možnost koupání a relaxace v malebném horském prostředí. Můžete si také vychutnat pohled na krásné vodopády, které se zde nacházejí.

  10. Slunečná jezera: Na závěr naší cesty po krásných místech v České republice se přesuneme do oblasti jižních Čech, kde najdete řadu slunečných jezer. Například jezero Hluboká, Velké Dářko nebo Olšová voda jsou ideálními místy pro letní osvěžení. Své si zde přijdou jak milovníci koupání, tak i rybáři.

Česká republika nabízí mnoho krásných míst, kde si můžete užít pobyt u vody. Ať už jste fanoušky vodních sportů, turistiky nebo jednoduše toužíte po klidu a relaxaci na pláži, v České republice najdete širokou škálu možností. Od jezer a přehrad po řeky a vodopády, všechna tato místa mají své jedinečné kouzlo. Ať už se rozhodnete navštívit Lipno, Šumavu, Moravský kras nebo jiné místo, budete mít zaručeně nezapomenutelný zážitek u vody. Takže neváhejte a vydejte se na dobrodružství po českých vodách!

Předchozí článekCo si zabalit na dovolenou k moři: Z České republiky do Řecka
Další článekZdravé pití aneb čím se osvěžit v teplých dnech

Leave a Reply