Site icon Svět na netu

Hotel Piroska****

Dne 14.9. jsme s manželem navštívili Hotel Piroska v Bükfürdő v Maďarsku a zároveň termální lázně v Bükfürdő, ráda bych pro Vás tímto vytvořila recenzi na tento víkendový pobyt. Na tomto místě jsme strávili 2 noci a celý balíček jsme si zakoupili přes portál Slevomat.

Trasa: vyráželi jsme do hotelu po své ose z Královehradeckého kraje, a proto jsme si vybrali cestu přes Brno, kde jsme přes dálnici D2 dojeli až k Bratislavě, následně jsme se vydali směr Rakousko a dále až do Maďarska. Pro tuto cestu jsme si koupili Českou a Slovenskou dálniční známku – CZ vlastníme, a ta Slovenská nás vyšla na 12 euro na 10 dní. V Rakousku jsou krásné silnice, tudíž pro tu část cesty nebyla dálniční známka potřeba, silnice vede vedle dálnice a nebyli žádné komplikace. Co se týká samotného Maďarska, tak tyto silnice nestáli za nic, bylo hodně děr a i způsob oprav silnic nebyl vždy určen pro plynulý provoz, takže tam pokud bychom jeli někam dál, tak už bychom o dálniční známce uvažovali.

Místo: Co se týká umístění hotelu, tak bych hodně vyzdvihla, že v místě bylo dostatek obchodů (včetně penny marketu), restaurace, čerpací stanice a i služby. Myslím, že toto město má vše, co byste mohli potřebovat. V našem termínu bohužel celé 3 dny propršelo, takže jsme si okolí úplně neprošli, ale pro dny s lepším počasím by si člověk určitě našel vyžití. I co se týká malých dětí, tak v místě byli dětská hřiště.

Ubytování: Od slevomatu jsme si zakoupili balíček na 2 noci s polopenzí a neomezeným wellness + k tomu byl celodenní vstup do termálních lázní Bükfürdő pro 2 osoby.

Konkrétně v balíčku bylo:

Hodnocení pokoje: dostali jsme pokoj hned v přízemí, kde pro nás nekuřáky byl docela dost každý den cítit cigaretový kouř, hosté chodili sice před hotel, ale kouřem byla cítit celá chodba. Náš pokoj byl skoro na konci chodby a byl protialergení, v pokoji jsme dostali 2x 0,5l láhev čisté vody. Co se týká kosmetiky, je třeba si vše přivézt, na pokoji nedostanete nic. Na posteli jsme měli 2 ručníky, z toho jeden měl na sobě asi 3 díry. V koupelně byl nesedící kryt umyvadla a na dlaždičkách nad vanou byli 4 černé sřouby – jeden z nich nebyl zcela dovrtaný. Na funkčnost to nemělo žádný vliv, ale pro návštěvníka 4 hvězdičkového hotelu to nepůsobilo dobrým dojmem.

Hodnocení stravy: Snídaně i večeře jsme měli formou bufetu přes celý víkend, zde nemohu nic vytknout, řekla bych že výběr byl dostačující a našel by si zde každý, co má rád. Na snídaní byly různé druhy pečiva, světlé i celozrnné, různé druhy šunky, salámů, sýrů, džemy, med i lupínky, cereálie s mlékem a standardně z teplého bufetu míchaná vajíčka, vajíčka na tvrdo, párečky, klobásy a druhý den bylo i lečo. K pití byla možnost kávy, čaje, horkého mléka – a kakao, plus nealko 3 druhy džusu a ledový čaj.

K večeři jsme měli na výběr ze dvou druhů polévek, vždy minimálně 2 druhy příloh, výběr kuřecího, hovězího nebo ryba, několik druhů salátů. Co bych zde maličko vytkla – zmínila, že nikde nemají uvedeno, že k večeři si člověk musí koupit pití – k dispozici není nic. Na některých stolech nebyly ani nápojové lístky a některé osoby, se dost divili, když přišel číšník a pak jim přinesl podepsat lísteček.

Oceňujeme, že všechny pokrmy a nápoje u snídaně byli popsány více jazyky, včetně českého.
To samé všechny cedulky v hotelu byli česky a i u Check Inu jsme dostali kartu na vyplnění, která byla i v českém překladu.

Hodnocení Wellness: Wellness jsme využili jen v pátek v odpoledních hodinách, protože jsme na ostatní dny měli jiný program, ale když budu mluvit za ten pátek, tak z důvodu počasí jsme venkovní wellness nevyužili, protože byl silný déšť a vítr, tudíž ve vířívce i přesto, že měla z 1/3 látkovou stříšku, tak byly napadané listy. Co se týká vnitřního wellnes, tak v provozu byl zážitkový bazén, ve kterém byli implementované 2 vířivky. V saunové zóně v naší přítomnosti byla v provozu ze všech saun pouze jedna – a to finská, jinak všechny byli vypnuté. Což beru jako mínus. Jako další benefit pro rodiny s dětmi byl na místě bazén pro děti a herní koutek.

V pátek ve večerních hodinách od večeře cca do 22h byl na hotelu zpěvák, který hrál na piano. Bylo to dobré zpříjemnění večera pro osoby středního věku, v sobotu už žádná zábava nebyla, což bych nebrala jako negativum, protože my jsme měli na víkend svůj program.

Hodnocení termálních lázní: Termální lázně jsou od hotelu necelé 2km, a protože jsme zde byli svým vozidlem, tak jsme k termálům jeli po vlastní ose z důvodu nezávislosti na časech transferu – u termálů byl dostatek parkovacích míst a zdarma. V sobotu jsme v hotelu dostali 2x A4 papír s QR kódem, se kterým nás pustili bez problému do termálů, termály jsou rozdělené na 2 části a byli jsme překvapeni, že jsme se dostali jen do jedné části – druhou jsme si museli za 3600ft na osobu na místě dokoupit. Cena se nám zdála hodně pěkná, ale myslím si, že by bylo dobré tuto informaci uvádět. Saunový svět za to opravdu stál, v sobotu odpoledne tam probíhal v jedné sauně i saunový rituál.

Termální lázně můžeme opravdu doporučit, i přes horší počasí se dalo využít venkovní a polo venkovní části lázní.

Celkové hodnocení hotelu je za nás dobré, u hotelu je dostatek parkovacích míst – parkování zdarma. Jen co se týká nabídky, tak bych upřesnila určité informace.

Ať už jedete sem nebo kamkoliv jinam přejeme Vám krásný čas s Vašimi blízkými.

Galerie:

 

Exit mobile version