Site icon Svět na netu

První hamburger a jeho tradice

Dnes je doba, kdy je normální dát si doma hamburger – tzv. „hambáč“ nebo si na něj dojít do fast foodu nebo i nějaké luxusní restaurace, ale dřív tomu tak opravdu nebylo. Podívejme se tedy na vývoj a začátky hamburgeru, který již dnes nalezneme skoro v každém menu i lepších restaurací, hospod a fast foodů.

Vývoj hamburgeru od úplného začátku

Kolem hamburgerů se nám již tvoří i některé mýty, a tak si ujasníme, co je zde pravdou a jak tomu je.

První vytvořený hamburger – maso mezi dvěmi krajíci chleba

Ale to samozřejmě není nic proti poměrům dnešního světa – dnes se prodá 75 hamburgerů každou vteřinu.

A v dnešní době se do nich dává spousta ingrediencí, je spousta druhů. Dokonce již existují restaurace tzv. burgrárny a vybere si zde každý, i ti co nejedí maso. Samozřejmě se již dělají i bezlepkové varianty. Takže si opravdu vybere každý z nás.

A jak je to u vás? Také máte rádi hamburger a často si je dáváte, jak doma, tak i v restauracích nebo stále raději dáváte přednost české klasice. Je to velice sporné, tak uvidíme, jak to bude v budoucnu 🙂

Čerpáno: google.com, wikipedia.com, reflex.cz, google.com/img

Exit mobile version