Hádky- nedávno jsem se zamyslela, jak vlastně nejčastěji a nejméně očekávaně může vzniknout hádka. Bylo to vlastně proto, že jsem napsala jen poloviční informaci a přítel z toho nevěděl hlavu ani patu- vůbec to nechápal. Může to být, jak s rodičem, kamarádem, partnerem, sourozencem či s kýmkoliv jiným. Hádka je nejčastěji neočekávaná, většinou nechcete vyvolat hádku či nepříjemnost s někým koho milujete nebo alespoň máte rádi natolik, že Vám záleží na tom, jak se cítí, jak mu je, jaké jsou jeho nálady a vše, co souvisí s jeho duševní stránkou. Jak již jsem zmiňovala, dnes bych se chtěla zaměřit na hádky, které vznikají nedorozuměním. Vše záleží na stylu konverzace, jak se s druhým člověkem bavíte. Problémem dnešní doby jsou mobilní telefony a možnost psaní zpráv přes internet, SMS či třeba i e-mailů.

Psaní zpráv je nejčastějším problémem při vzniklém nedorozumění a to hlavně z důvodu toho, že každý z těch dvou, co si v tu danou chvíli píší, mají aktuálně svůj život. Dáme příklad- žena je doma a muž v práci či někde mimo domov. Oba mají v tuto chvíli jiné starosti, žena dělá, to co si potřebuje udělat v domácnosti a mezitím ji zavolá kamarádka, že se něco stalo. V tuto chvíli se v hlavě ženy odehrává několik věcí najednou, jak se říká najednou má strašně zrychlené myšlenkové pochody a nyní nastává problém. Žena chce muži napsat, co se stalo, ale muž má své starosti a má v hlavě zase spoustu jiných věcí, které řeší. Žena napíše jen část věty a tím vzniká nedorozumění, které je neočekávané, ona to myslela v dobré víře a nemyslela to špatně, chtěla jen svému partnerovi sdělit zprávu či problém, který nastal, když on nebyl doma, ale na druhé straně on to pochopil, tak jak to z kontextu vyznělo či jak si to sám přebral. A jsme u kapitoly číslo 2. Žena a muž- dvě odlišné pohlaví, dva odlišné názory na věc.

Když budeme brát aktuální problém, žena ho bude vidět vždy jinak, než muž. Já mám třeba takový problém, že když mě mrzí něco, co mi někdo řekne, tak to dusím v sobě a snažím se to přejít, protože nechci vyvolávat zbytečné hádky či problémy, ale stejně mě to většinou dostane, už to nejde dál a stejně musím tomu, kdo mi to řekl či udělal říct, ale většinou muž už dávno neví, co Vám řekl a kouká na Vás, jak se říká jako „z jara“. Už pomalu dávno neví, že Vám něco takového řekl, ale Vás to pořád sžírá, musíte nad tím stále přemýšlet, tím si kazíte náladu, den a vlastně každý další moment, který by mohl nastat, ale nenastane, protože jediné nad čím Vy přemýšlíte je to, kdy a co Vám vlastně ten dotyčný řekl. Samy se tak, ale připravujete o to krásné, co Vám život každý den nabízí a to jen tím, že si vtahujete starost do každého dalšího dne, která Vás ranila jeden moment, přitom kdybyste to řekli a pozastavili se nad tím ihned, co se to stalo, tak by se vše vysvětlilo. Většinou jsou totiž tyto věci, které Vás raní řečeny pouze z legrace nebo jako dvojsmysl, který nebyl Vaší osobou pochopen, a pak se bohužel my ženy nemůžeme divit, že si to muž nepamatuje. On to v tu chvíli nemyslel, tak jak to pro nás vyznělo. Každá žena je křehká a velmi citlivá osobnost a skrývá se v ní spousta lásky, pochopení a trpělivosti, ale jsou věci, které prostě pochopit ani z legrace nedokáže.

Žena dokáže mnoho věcí pochopit, ale dobrá rada pro Vás muže. Legrace o jiných ženách a o vzhledu jiných žen nejsou opravdu vtipné a nám to přijde líto většinou vždy, když něco takového Vy muži řeknete. A tak je lepší se tomuto vyvarovat. Vím, také si ráda dělám legraci ze svého partnera, že tento chlap má pěkné pozadí nebo, že má pěknou postavu, ale vždy to uvedu na pravou míru nebo vysvětlím, že jsem ho chtěla jen pozlobit či poškádlit. To, ale většinou na druhé straně od muže chybí a muž to řekne úplně v klidu a v pohodě, ano někdo by mohl říct, že to muž myslí vážně, a proto není proč, aby to nějak vysvětloval, ale je mnoho mužů, kteří Vás chtějí opravdu jen pozlobit, a tak i my ženy bychom jim měli dát možnost k vysvětlení.

A na úplný závěr, myslím si, ač jsem psala, že muž a žena jsou velice odlišní názory, tak jsem si opravdu jistá, že ani pro jedno pohlaví nebyli a ani nejsou příjemná nedorozumění, která mezi Vámi nastanou. A tak si myslím, že jak žena, tak i muž by si zasloužili trochu více soucitu a snahy pochopení a vím, že to není jednoduché s námi ženami, ale věřte, že s Vámi muži také ne. Jen každý to prostě vidí trochu jinak. A to je ten problém a proto raději se víckrát zeptejte, na to čím si nejste úplně jistí, raději osvětlete každý žert, který na svého partnera vymyslíte, protože si myslím, že to za to opravdu nestojí.

Chtěla bych Vám popřát šťastné vztahy ať to je vztah partnerský, příbuzenský, kamarádský či jakýkoliv jiný, ale nejdůležitější je to, abyste byli společně šťastní, určitě občas nějaké to nedorozumění přiběhne a ani nevíme jak, ale spousty z nich můžeme předejít a vyhnout se jim právě tím, že si budeme uvědomovat a plně připouštět naše chování k  druhé osobě.

Předchozí článekSoutěž o trička s logem naší stránky
Další článekAť žijí duchové

Leave a Reply