V poslední době se setkávám často s diskuzemi o tom ,že když pes je bez PP ,tak je automaticky pořízen z nějaké množírny. Z vlastní zkušenosti vím,že tomu tak není…

Často čtu články o tom,že PP jsou u psa důležité ,už jen z toho důvodu,že psi jsou testovaní na všelijaké nemoci a je 100% jistota,že to není žádná množírna. Ale pravda je trochu jinde i psy bez PP nemusí být za každou cenu z množírny.

A jak vlastně poznat množírnu a odkud si pejska rozhodně nebrat?

V prvé řadě si musíme uvědomit,že pes je starost na několik let a je potřeba se ujistit,že jste na to připraveni a budete mít na pejska dost času.

Rozhodně byste neměli skočit hned na první inzerát,který uvidíme, ale dát výběru hodně času a hodně si o dotyčném zjistit.

Když už si nějakého vyberete rozhodně byste se měli s majitelem domluvit na schůzce a štěně vidět naživo u něho doma.Většina “množitelů” vás domů nevezme a bude se chtít sejít někde na benzince nebo někde mimo jeho domov.Protože nebudou riskovat to, že byste viděli zubožené feny,které rodí štěňata každou chvíli a jsou zavřené v klecích.

Když se s majitelem domluvíte na schůzku u něho doma, zjistíte v jakém prostředí fena se štěňaty žíjí a jak hodně jsou socializovaní.Nikdy nebrat štěňata co jsou asocializovaná, bojí se, nemají zájem si hrát a prozkoumávat.

V další řadě ,když se rozhodnete si pejska vzít ,neměli byste si ho brát bez kupní smlouvy a bez očkovacího průkazu,kde zjistíte jestli je štěně správně o očkované a odčervené.

Rozhodně by se mělo něco začít dělat a bojovat proti nechutným množírnám,ale není pravidlem, že pes bez PP hned znamená pes z množírny. Doma mám také psa bez PP a rozhodně z žádné množírny není. S majitelem jsem po celou dobu než jsem si ho vzala domů komunikovala a jela navštívit ,kde jsem viděla,že o fenu i štěňata je dobře postaráno a jsou v socializovaném prostředí. Majitel původně štěňata ani nechtěl,ale bohužel fenu neuhlídal.Ale bylo vidět ,že ke štěňatům měl opravdu krásný vztah, a když jsme si našeho odváželi domů, měl slzy v očích. Proto neházejme všechny do jednoho pytle, ale víc se zajmejme než si nějakého živého tvora pořídíme.

Předchozí článekČernobyl – děsivá ,,minulost,,
Další článekEShop Baťa – slevy až 40%

Leave a Reply