Je tomu pár měsíců co svět obletěla smutná zpráva o tom,že zemřela známá duchařka Lorraine Warrenová, tak bych vám tímto článkem chtěla připomenout, čím se vlastně oba manželé proslavili.

Ed se narodil v roce 1926 a jeho žena se narodila o rok později. V roce 1952 založili Společnost pro psychický výzkum v Nové Anglii.Za svůj život vyřešili okolo 10 000 případů. Ed vědeckou metodou a Lorraine pomocí svých vizí.Mezi nejznámější případy patří Amityville a panenka Annabelle.V Connecticutu si také otevřeli muzeum s názvem The Warren’s Occult Museum.

 

Nejznámější případy

Panenka Annabelle (1970)

Je panenka,kterou posedl démon.Nachází se ve skleněné vitríně ve zmiňovaném muzeu.Příběh byl námětem pro známé horory jako je Annabelle a V zajetí démonů. Tato panenka patřila jedné studentce. Podle jejich výpovědí se začala panenka chovat podivně.Proto vyhledala médium, které jí povědělo, že v panence je duše Annabelle Higginsové,která zemřela v mladém věku.Myslela si,že jde o žert ,ale chování panenky se začalo stupňovat.Nacházela ji na jiných místech.Proto povolala manželé Warrenovi, kteří zjistili,že v panence je démon.

Vraždy v Amityville (1976)

Jde o jeden z nejznámějších případů v Americe,kde v domě Amityville žila rodina Lutzových.Kde tři měsíce předtím zavraždil Ronald DeFeo šest členů své rodiny.Když se rodina Lutzových nastěhovala přiznala,že od začátku citila zvláštní atmosféru a v některých místnostech zažili paranormální jevy.Rodina tvrdila, že negativní energie,která obklopovala jejich dům byla tak silná a nenávistná, že museli dům do 28 hodin opustit.Tento příběh byl také námětem mnoha hororům.Také se spekulovalo o tom,jestli nešlo o výmysl ,to ale Lorraine Warrenová vyvrátila.

 

 

 

 

 

 

Předchozí článekEtiketa aneb víte jak se chovat?
Další článekAlkohol z bližšího pohledu

Leave a Reply