Toto místo bych Vám opravdu s radostí doporučila. S přítelem jsme tam byli v září tohoto roku,při příležitosti ročního výročí.

“Vodní nádrž Olešná se rozkládá u jihozápadního okraje Frýdku-Místku. Výstavba přehrady probíhala v letech 1960 až 1964 na stejnojmenné řece Olešná. Vodní nádrž byla postavena jako zásobárna vody pro průmysl a jako ochrana proti povodním. Později vznikl na březích vodní nádrže rekreační areál s kempy a sezónními restauracemi. Vodní plocha přehrady slouží také k chovu ryb. Jihozápadním směrem od vodní nádrže se zvedají Palkovické hůrky a za příznivého počasí jsou jižně od přehrady pěkně vidět vrcholky Beskyd. V roce 2005 byl na severozápadním břehu vodní nádrže Olešná otevřen nově vybudovaný akvapark. Vodní nádrž Olešná má zemní sypanou hráz, které je dlouhá 393 metrů a vysoká 18 metrů. Vodní plocha zaujímá prostor 87 hektarů a nachází se v nadmořské výšce 315 metrů.”

Jak už jsem psala v září tohoto roku jsme toto místo na víkend navštívili s přítelem k příležitosti ročního výročí.Našli jsme to díky Slevomatu,kde jsme si vybrali víkendový pobyt pro dva s možností Privatního wellness v čtyřhvězdičkovém hotelu Terasa,kde byla možnost vířivky,páry,sauny,vyhřívaných lehátek a kupa dalších.Hotel Terasa leží hned u přehrady Olešná.Okolo celé přehrady vede pěkná cyklostezka,kterou můžete využít k vypůjčení INline bruslí,dvojkole,motokár,atd.Nachází se tam,také dětská hřiště,aquapark,minigolf,workoutové hřiště,půjčovna šlapadel,atd.Je tam také kupa občerstvení a restaurací.O kráse přírody ani nemluvím.Od přehrady je krásný výhled na Beskydy,které nejsou daleko,takže pokud by měl někdo zájem o výšlap nemusí za tím jít daleko.

Určitě je toho ještě hromadu okolo co jsme ani nezaznemali a nenavštívili,ale za mě to rozhodně stojí za to navštívit toto nádherné místo odkud se nám nechtělo jet vůbec domů.A určitě bychom se tam chtěli jednou znovu podívat.

Předchozí článekPečeme s láskou:Sex na talíři
Další článekPlaneta Země Offline ??

Leave a Reply