Je to široká škála praktik a orientací, založených na domluvě, je jeden z partnerů nadřazen(dominant) druhému (submisiv). Oddanost a poslušnost, je důležitý základ podřízené osoby vůči dominantní a na oplátku za to podřízené osobě dominantní osoba zaručuje, že s ním bude jednat v rámci předem dohodnutých pravidel.

 

Pokud v sobě člověk objeví tuto erotickou zálibu, měl by se jí oddávat bezpečným způsobem. Tím nejbezpečnějším je samozřejmě doma se svým přítelem nebo milencem, který souhlasí a chce zkusit něco nového. O něco rizikovější bývají návštěvy specializovaných erotických klubů a vyhledávání sexuálních partnerů či partnerek, kteří mají pro takové deviantní zájmy pochopení a zkušenosti.

 

Popularita

V poslední době se popularita této praktiky zvýšila díky bestselleru tetralogie Padesát odstínů šedi od E. L. Jamesové. Řadu z nich chtěli vyzkoušet v zromantizované podobě i lidé, kteří k nim nemají nijak silný sklon. Podpořil větší aktivitu na komunitních, tedy uzavřených webech vyznavačů těchto sexuálních praktik.

 

Oživení sexuálních emocí ale vše s mírou

Pokud máte v posteli nudu nebo vás už méně vzrušuje normální sex, BDSM je ideální koření vašeho sexuálního života. Pozor na partnera, který jeho zájem o bolest a ponížení jiného člověka nebo sebe sama pramení z nenávisti, nebo v ni přerůstá. Ublížení na zdraví totiž patří k trestným činům. Tato praktika láká i jiné lidi, kteří chtějí to trochu okořenit, než sadomasochisty. Bolest nebo ponížení, ať už naše, nebo cizí, se pro některé jedince mohou snadno stát podobně spolehlivým emočním signálem jako podněty erotické. Aby podněty splňovaly podmínku fetišistických a neškodných zálib, nesmějí vést k neodsouhlasenému násilí, nesmějí způsobit krvavá zranění, nesmí být nucen, ať už pomocí vydírání, včetně citového, nebo prostřednictvím peněz. Existují specializované weby a zjistíte, že tomu tak vždycky není.

 

Zkrátka BDSM je z angličtiny a je sama poskládaná ze tří dalších zkratek:

  • B a D – bondage a disciplína (bondage – poddanství, poddajnost a pak svazování a výchova)
  • D a S – dominance a submisivita
  • S a M – sadismus a masochismus

 

Bondage a disciplina (B a D)

Tyto praktiky jsou propojeny s D a S, S a M, které tvoří celek BDSM. Bondage je nejznámější a nejrozšířenější BDSM praktika. Jde o znehybnění submisiva (lanem, pouty ať kovové nebo kožené), který je řízen disciplínou, často cílí na úpravu chování, zejména skrze fyzické a psychické tresty, jako výprask (spanking) , nebo lehké sexuální ponížení.

 

Dominance a submisivita (D a S)

Samotná představa lidí, vzrušuje soulad nadřazenosti (dominance) a podřízenosti (submisiv). Tato idea je i v každodenním životě, nemusí to směřovat pouze do oblasti sexuálních aktivit. Tento vztah však má předem jasně stanovená pravidla a nic se neděje submisivovi bez jeho svolení. Každý submisiv má právo na stopku (slovo), smí ji použít kdykoliv by se stalo něco neočekávaného, nebo kdyby dominant zašel za hranice jeho možností. Symbol této praktiky jsou bičíky, důtky, pouta, svorky, roubík, vodítko. Součást toho je i hraní rolí např. : učitel/žák, pán/otrokyně, rodič/dítě a další, tady se hranice v představivosti nekladou meze. Nemusí být váš partner dominant, můžete si to prohodit pokud máte k tomu sklony i touhy, vzít otěže do svých vlastních rukou. Mnoho mužům se líbí dominantní ženy, který si je osedlají.

 

Sadismus a masochismus

Jde o úmyslné dávání a přijímání bolesti, která se mění do sexuálního vzrušení. Sadista, nikdy nesmí překročit masochistické potřeby submisiva víc než je submisiv schopen zvládnout. Výjimku tvoří tresty, nejede v tu chvíli o uspokojování, ale o potrestání nějakého prohřešku submisiva vůči nadřazené osobě a to podle pravidel která byla na začátku domluvena nebo o potrestání neuposlechnutí příkazu. Musí nadřazená osoba konat tento trest s čistou hlavou. Po plácnutí je tělo zaplaveno adrenalinem a endorfiny, které způsobují, že tělo vnímá vnější podněty jinak než za normální situace. Podřízený člověk, většinou se nedokáže uspokojit bez takové stimulace. Stačí malé plácnutí, zmáčknutí bradavek nebo prsou a je částečně uspokojený.

 

Další praktiky patřící do BDSM

Dogplay a ponyplay

  • Jde o hry které jsou, po svolení submisiva, uváděni do role zvířete

Pissing

  • Jde o praktiku při které se využívá moč, močení.

Scat (kaviár)

  • Neboli hnědý déšť, z toho to názvu je jasné že to je praktika, kde figuruje výkal.

Ponižování

Crossdressing

  • Je to oblékání, muž ženské a žena mužské oblečení.
  • Nejčastější jsou muži převlečené za ženy.

Elektroplay

  • Je to elektrostimulace těla, k dráždivým účinkům.

Parafilní infantilismus

  • Jde o uspokojení touhy člověka, který hraje roli dítěte.

Uctívání chodidel (Footfetish)

  • Praktika pro které se podle názvu uctívají nohy.
  • Líbání, dráždění, strkání do otvoru, místo prstů či pomůcek.

Erotická asfyxie (breathplay)

  • Záměrné zamezení přívodu vzduchu do plic a krve do mozku, pomocí škrcení a dušení.

Každý z vás si najde to co je vzrušuje nebo by z těchto praktik si mohl zkusit a překročit hranice své nezkušenosti. Některé jsou až nechutné ale každý je nějaký a chuť nemá u některých meze.

Předchozí článekPříběh ženy s dvojí osobností
Další článekBowling …
MicheleD
Jsem člověk, co už za tak krátkou dobu něco prožil a vyslechl. Z každých prožitků a informací si odnáším poznatky, ponaučení do budoucna, pro sebeuvědomění a pomoc druhým v nouzi.

Leave a Reply