S touto praktikou lidi nejsou dostatečně seznámení a přijde jim nechutná (tabu), když tím otvorem, konají svoji běžnou potřebu. Stojí za to si přečíst výhody i nevýhody, jak se před tím snadno připravit a potěšit svého přítele něčím novým.

 

Základní informace

Anální sex je zavádění penisu nebo sexuálních hráček do řitního otvoru a řadí se mezi rizikové sexuální praktiky. Provozují ho nejen homosexuální partneři ale také lesbické či heterosexuální páry (muž – ženě nebo žena – muži). Problém u toho to otvoru je, že oproti vagíně, nemá přirozenou vlhkost a musí se nahradit olejem, lubrikantem nebo sliny.

Historie

Ve starověkých kulturách nebyl anální sex považován za nic divného ani mimořádného. Po příchodu křesťanství nejen anální ale i klasický sex se stal tabu, patřil mezi nechutné a nečisté.

V afrických kulturách je poloha považována za dovolenou i před svatbou, neboť po ní dívka zůstává pannou a nemůže otěhotnět, což umožňuje její prodej či provdání ale i přesto, bylo to pro ně nemravné.

Ve starověkém Egyptě byl homosexuální anální styk považován za normální a vše naznačuje, že v nejstarších dobách panovník dokazoval svou mužnost tím, že znásilnil poraženého protivníka.

 

Výhody

Oproti vagině se tento otvor sám stahuje do původního stavu.

Mnoho žen, díky análnímu sexu mají intenzivnější a rychlejší orgasmus.

Je to skvělé oživení nudneho, stereotypního, sexuálního života s vaším partnerem.

Pro muže úzký prostor analu, je příjemnější a intenzivnější, proto muži kteří se toho nebojí, tento sex provozují častěji než vaginální.

 

Nevýhody

U nechráněneho análního styku je velké riziko infekce, přenos HIV a jiných bakterií, nemoci i virů.

Při nedostatečné předehře a lubrikace může dojít k fyzickému poškození konečníku. Pak je pravděpodobný výskyt trhlinek, hemeroidů a další. Méně pravděpodobné je ztráta ovládání stolice, ale může k tomu dojít, díky častému poškození či vkládání velkých pomůcek.

 

Příprava

Důležitá a hlavní je hygiena. Před análním stykem je nejlepší asi hodinu nebo půlhodiny předem, vykonat potřebu a provést klystýr. V lékárnách nebo sexshopů můžete si koupit irigátor k naplnění vody a k tomu nástavce pro zavádění.

Jednoduše naplnite irigator vlažnou převařenou vodou (můžete si pro desinfekční účinek rozpustit ve vodě 1 lžičku soli), proto že nesmí být ani horka ani studená kvůli tělní teplotě. Potom nasadíte nástavec, lubrikantem namažete otvor i nástavec, doporučuji to provádět na záchodě nebo aspoň poblíž. Stačí už zavést irigator do otvoru v poloze, díky které vám to proteče dal do střev (nejlépe na záda) a zkusit vydržet max 15 minut. Pokud chcete důkladně být čistá, po stříknutí vody, zkuste na nejbližší posteli či gauči si lehnout na bok.

 

Předehra

Další důležitá věc je předehra. Potřebujete být uvolněná a povolit své svěrače. Buď partner nebo vy sama si navlchčeným prstem (i s kondomem) masírujte vršek otvoru. TYP – Nebojte se zapojit svoji fantazii. Svými prsty nebo vibrátorem, si hrajte i se svou mušličkou, lépe se uvolníte. Potom pomalu a postupně jak se budete cítit, vsunujte prst hloubš. TYP – Zkuste si pořidit i anální kolíky od nejmenšího a hrajte si.

 

Jdem na věc

Jste přípravená jít na věc. Je dobré si pohrát i se svým partnerem, aby měl pořádně tvrdé nádobíčko k akci. Doporučuji používat kondom a předejít nemocem. TYP – Vemte si olej, lubrikant a namasírujte nádobíčko. Váš partner by měl být ohleduplný vůči vám a čekat na vaše pokyny k hlubšímu vysunutí penisu. Bohužel bez přípravy a s člověkem, který je jen na jednu noc se nevyplácí provozovat anální styk, z jednoho prostého důvodu, kouká na svoje potěšení a většinou mu je jedno, že vám to je nepříjemné. Proto si holky udělají k této praktice odpor.

 

Opačně to jde taky

Pegging je sexuální praktika a druh heterosexuálního análního sexu, během kterého žena proniká partnerovi do řitního otvoru prstem, dildem či strap-on dildem. Řadí se mezi praktiky BDSM (v dalším článku se dočtete více). Postup je stejný jako u ženy, jen s tím rozdílem, že u muže se stymuluje prostata. Doporučená poloha k nejlepší stimulaci je zezadu na čtyřech.

Předchozí článekVánoční svátky z psychologického hlediska
Další článekCo bychom měli vědět předtím, než se necháme tetovat.
MicheleD
Jsem člověk, co už za tak krátkou dobu něco prožil a vyslechl. Z každých prožitků a informací si odnáším poznatky, ponaučení do budoucna, pro sebeuvědomění a pomoc druhým v nouzi.

Leave a Reply