Jelikož se blíží Vánoce a do televize se nahrnou vánoční filmy a pohádky tak Vám dnes povíme, které si rozhodně nenechte ujít.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku 1992
Tento film Nám tu rozhodně nesmí chybět. Jedná se již o klasiku na Vánoce.

Obsah

“Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého,” sdělí paní McCallisterová manželovi na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže. To ještě netuší, že to co doma zapomněli je nejmladší člen jejich početné rodiny, Kevin. Tak začíná nejúspěšnější film roku 1990, vánoční komedie o zapomenutém synkovi a dvou nešikovných lupičích. Kevin vůbec nepropadne panice, právě naopak. Konečně může dělat všechno to, co jinak nemůže. Jezdit po koberci na kolečkových bruslích, přejídat se zmrzlinou, dívat se na nepřístupné filmy. Jeho štěstí však netrvá dlouho. Objeví se totiž dva zlodějíčkové, kteří si na dům McCallisterových dělají zálusk. Ani tentokrát však Kevin neztratí rozvahu a pořádně s lupiči zacvičí. Promění totiž dům v hotovou smrtonosnou past. Přes veškerou volnost a zábavu s lupiči se mu však pomalu začíná stýskat.(oficiální text distributora)

Budiž světlo (2006)

Dále tu máme další super komedii. Takovéhohle souseda by jste rozhodně nechtěli no kouknete a poduste sami 🙂

Obsah

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou!(oficiální text distributora)

Vánoční prázdniny (1989)

Co by bylo za vánoce bez rodinky Griswoldů a jejich příhodách.

Obsah

Rodina si jede pro vánoční stromeček. Maminka s tatínkem zpívají, dvě dospívající děti jsou otrávené. Táta Clark chce zažít Vánoce, po kterých už dlouho touží – pokácet si vlastní stromeček, celá rodina u stolu… Ostatní z toho nejsou moc nadšení, ale pomáhají. Pokácí asi pětimetrový strom, který jim následně zlikviduje část domu. Dorazily už babičky a dědečkové a všichni se usilovně snaží vytvořit šťastnou vánoční atmosféru. Nic se ale nedaří tak, jak si Clark představuje, malér stíhá malér…(oficiální text distributora)

Polární express (2004)

Tuto pohádku Vám musím doporučit má vynikající příběh, který musíte vidět 🙂

Obsah

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. “Vidět, znamená uvěřit”, tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky” Vlak je připraven, tak neváhej a nastup!(Warner Bros. CZ)

Legendární parta (2012)

Další pohádka, která má super příběh no posuďte sami 🙂

Obsah

Když se jeden zloduch rozhodne vzít dětem na celém světě radost ze života, dá se dohromady parta superhrdinů, a ta se ho pokusí zastavit. Její členové jsou skutečně legendární. Provázejí každého z nás od dětství, ale nikoho asi ještě nenapadlo, že by ti, kdo rozdávají dětem radost, taky uměli rozdávat rány. Legendární parta vznikla ve studiu, které stvořilo Shreka a Madagaskar. Filmu, o němž se s předstihem mluví jako o animované události roku, vysloveně sluší 3-D provedení.
Vraťme se ale k našim hrdinům. Jejich neformálním šéfem je Santa, jenž bohatýrským zjevem a chováním připomíná ruského kozáka. K ruce má nejen skřítky, ale i bandu sněžných mužů. Jeho křehkým protipólem je pak Víla Zuběnka se svou armádou minivíl. Partu pak doplňují Velikonoční zajíc, za jehož drsným vzezřením se skrývá roztomilý zajda, a mlčenlivý pohodář Sandman. Ti všichni zpříjemňují životy dětí, ať už jim nosí dárky na Vánoce, vyměňují vypadlé zuby za peníze, schovávají velikonoční kraslice nebo je každý večer uspávají a jako bonus dodávají hezké sny. Všudypřítomnou idylu ale kazí „Bubák“. Taková ta potvora, co se na beton schovává pod postelí nebo ve skříni a spícím dětem přináší jen noční můry. A tenhle Bubák se rozhodne škrtnout Velikonoce, Vánoce i kšeftování s mléčným chrupem. Legendární parťáci si záhy uvědomí, že na tohohle nepřítele sami nestačí a povolají do svých řad Jacka Frosta. Bohužel, vysmátému klukovi, který škádlí lidi mrazivými malůvkami na oknech a náledím uprostřed města, se do záchrany světa nechce. Štve ho, že na rozdíl od jeho kolegů v něj děti nevěří. Otázkou je, co se stane, až pod vlivem nočních můr přestanou caparti věřit i v jejich existenci.(oficiální text distributora)

Santa Claus 1,2,3 (1994 – 2006)

V tomto filmu uvidíte jak se stát Santou a jak ho dělat správně. Další komedie, která Vás zaručeně rozesměje.

Obsah

Špičkový manažer hračkářské firmy Scott Calvin se nemůže vypořádat s důsledky rozvodu. Navíc rozhodně není prototypem ideálního rodiče pro svého syna. Štědrý den s tatínkem je pro malého Charlieho spíš noční můrou než nejkrásnějším večerem roku. To se ale změní ve chvíli, kdy Santa Clause, který v anglosaských zemích přináší dárky komínem, tragicky uklouzne právě na střeše Calvinova domu. Kdo za něj zaskočí? Pochopitelně nešťastný Scott. Ale to zdaleka není všechno, protože v průběhu příštích měsíců se tatínek pomalu ale jistě začne měnit ve skutečného Santa Clause a konečně si začne rozumět se svým synem…(oficiální text distributora)

 

Předchozí článekVánoční obyčeje trochu jinak…
Další článekAlkoholismus aneb když děti trpí

Leave a Reply