Spousty lidí již někdy zažilo na vlastní kůži něco ,,nenormálního,, něco co jim vyrazilo dech a nedalo se popsat slovy…

Paranormálními jevy se zabývá spousty lidí, skupin a dalších nadšenců. Je to obor, který láká hlavně svou neprozkoumaností a záhadou..

Ikdyž si to nechceme připustit hodně situaci si přikresluje náš vlastní mozek a naše představivost. I přesto dnes můžeme najít hodně situací které nejdou vysvětlit racionálně.

Jde o lidské halucinace způsobené působením (atmosférou) místa např. opuštěný dům nebo hrad.

Jedná se o lidmi nastražené pasti, které mají za úkol odlákat ostatní od věcí nebo tajemství, která se zde ukrývají. Zajímavým příkladem je fáma o havárii UFO v roce 1947 v Roswellu, kolem které vznikla doslova mytologie o mimozemských bytostech. Ve skutečnosti byla fáma rozšířena americkou armádou za účelem utajení vojenského projektu Mogul, který měl monitorovat případné raketové aktivity Sovětského svazu.

Zdroj: wikipedia

Všude po celé zeměkouli najdeme popsané paranormální jevy, ale my nemusíme chodit daleko.. Napíšu vám par míst které jsou záhadné a jsou v České Republice.

1. Tajemný Branišovský les

 

Nachází se na jihozápadě od Českých Budějovic a ukrývá v sobě mnoho děsivých záhad a historek. Ozývají se zde různé zvláštní melodie, mužský hlas a přibližující se kroky. Byl zde viděn dokonce i muž s kloboukem a červeně svítícíma očima. kdysi tam prý bývala osada, kolem které se nacházely hluboké a zrádné bažiny, kde se buď někteří lidé rozhodli ukončit svůj nešťastný život, nebo do nich zabloudili náhodou a už nenašli cestu zpět…

Býval tu i strom oběšenců, který sváděl k tomu tu svůj život ukončit. Místo je přímo nabito negativní energií, což nekteří z nás vnímají silněji než ostatní…

2. Hrad Houska a brána do pekel

 

Podle vyprávění a legend byl hrad Houska postaven právě na skále ve které měla být brána do pekel. Je zde něco mezi nebem a zemí co nelze jen vysvětlit holým lidským rozumem.

Co je ještě zvláštnější a děsivější je to, že byl postaven tak, jako by měl něco chránit, něco, co se za žádnou cenu nesmí dostat ven.

Název Houska údajně pochází z keltkého výrazu  „gosca“ , což znamená v překladu brána.

Jednou z legend hradní kaple je, že stojí na vstupu do pekla. Ovšem starší tradice tvrdí, že skutečný vstup byl na místě kaple N. Trojice. Na jejím místě byla díra, kterou spustili v roce 1594 vraha po provaze, ovšem ten se tak polekal, že se nechal vytáhnout a pak viděli, že se třese a dokonce mu strachem zbělely vlasy. Díru se pak podařilo za 20 let zavézt a pak zde postavit onu kapli.

Zdroj : jenprocestovatele.cz

3.Tajemný hřbitov v Noutonicích

Poslední avšak neméně zajímavé a desivé místo je právě výše zmiňovaný hřbitov, nedaleko Brna.

Jdou zde slyšet různé podivné zvuky, které s okolním světem nemají nic společného. Lidé popisují i tajemné kroky za zdmi hřbitova. Tyto věci jen potvrzují místní pamětníci. Mezi lidmi kolují příběhy o světélkující mlze, pohybujících se hrobech, míhajících se stínech apod. Podle nich asi nemohou někteří mrtví najít svůj klid, jen nevědí, kteří to jsou. Snad přízrak mrtvé hraběnky? Nebo dokonce tzv. skrčenci, kteří zde byli pohřbeni již v pravěku. A také je tu urozená dáma Barbara Dlauhovesky von Langendort. Její rod zde má hrobku. Zemřela velmi tragicky, kdy i se svým koněm spadla ze skály (nebo možná skočila) a zabila se. Tyto duše prý nikdy nenajdou svůj klid a často se objevují na místech, které mají něco společného s životem a smrtí.

Zdroj : jenprocestovatele.cz

Je vlastně na nás samotných, zdali věříme na věci, co se dějí mezi nebem a zemí.

 

 

Předchozí článekVodafone a jejich Chatbot TOBi
Další článekGlobální oteplování aneb vliv člověka na klimatické změny

Leave a Reply