Google Titan aneb bezpečnostní klíče

Google Titan: Bezpečnostní klíč pro dvoufázové ověření a je považováno za bezpečnější metodu přihlášení do služeb kde je potřeba vetší bezpečí.

Proto se na toto pole pouští Google s produktem Titan.

Smyslem klíče je přidání další vrstvy zabezpečení do procesu ověřování. Jako první bude tento produkt k dispozici zákazníkům služby Google Cloud, v následujících měsících pak má být dostupný všem spotřebitelům prostřednictvím online obchodu Google Store.

Jak vlastně funguje? Stačí jej zastrčit do USB portu u pc a u mobilu stačí jen přiložit.

Při zakládání účtu vytvoří zařízení dva šifrované tokeny: jeden veřejný a jeden soukromý. Když se přihlásíte k účtu, služba vás vyzve, abyste stiskli tlačítko na klíči, čímž odemknete soukromý token pro ověření. Na internet nejsou odeslány žádné osobní informace a soukromý token, sloužící k odemčení služby, zůstává pouze na fyzickém klíči.

Podpora FIDO (Fast IDentity Online) nabídne možné klíč používat i pro jiné služby a webové stránky mimo portfolio Google – například sociální sítě, internetové bankovnictví a další.

V této chvíli stále nevíme kdo bude pro Google klíče vyrábět. Vyhledávací gigant plánuje prodávat modely s rozhraním USB a Bluetooth v jednom balíku za 50 amerických dolarů (asi 1100 Kč) případně odděleně za přibližně 25 dolarů (cca 550 Kč). Do budoucnosti ale můžeme počítat i se slevy.

Předchozí článekDrony – tipy pro rok 2018
Další článekCosplay

Leave a Reply