Cosplay

Cosplay je zkratka z anglických slov „costume play“, což v překladu znamená kostýmová hra. Cosplay je tedy nejen kostým, ale i herecký výkon. Vytváření cosplay nezahrnuje pouze napodobování účesu, líčení a obvyklého oblečení postavy, ale často i chování, zvykůnebo třeba používání jejích oblíbených slov či hlášek.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sIp5jNkJIHA[/embedyt]Většina cosplayerů si své kostýmy vytváří sama. nebo aspoň z části. Podle toho později můžou chodit i na cosplay soutěže. Většina cosplayerů průběh vzniku kostýmu fotí. Při jeho vytváření tráví mnoho času nad detaily, aby dokázali svou zručnost, protože některé postavy mají zbraně a jiné příslušenství, které je velmi těžké napodobit.

Aby se ještě více podobali charakteru, který napodobují, nosí cosplayeři jako součást kostýmu paruky. To je nezbytné zejména u anime, mangy a herních postav, které mají velmi často nepřirozené barvy a styly účesů, proto se používají barevné spreje na vlasy a extrémní stylingové produkty.

Žádnou výjimkou nejsou ani kontaktní čočky, zejména u postav s unikátníma očima, pro co nejvěrnější ztvárnění vybrané postavy cosplayeři také používají dočasné tetování a barvy na tělo. Existují však i vzácné případy, kdy se cosplayer natolik sžil se svou postavou, že změnil svůj vzhled natrvalo.

Předchozí článekGoogle Titan aneb bezpečnostní klíče
Další článekGrilované vepřové plátky s medem

Leave a Reply